33 квартал: лучани зробили дитмайданчик, а сусіди поскаржилися в міліцію

23 Червня 2015, 13:41
5272

Поблизу багатоповерхівки на вулиці Кравчука, 34 сім років тому лучани власними силами побудували дитячий майданчик.  Однак тепер мешканці сусіднього будинку написали скаргу, що, мовляв, цей майданчик зведений незаконно. Тепер міліція наполягає, щоб за два тижні майданчик демонтували, інакше доведеться сплатити штраф.

Щоб не допустити у дворі знесення ігрової зони, жителі будинку організували збори. Як розповіла  ініціаторка, Олена Мороль, вони зібрали підписи проти демонтажу і вимагають пояснень, адже в "М.Ж.К." їм розповіли, що це їх прибудинкова територія, і дозволів на будівництво дитмайданчика не потрібно. 

«Якщо з сусідніх будинків жаліються на те, що тут не можуть гратися і їх діти, то це неправда. Ми просто доглядаємо за своєю територією і не дозволяємо, щоб тут відбувалося казна-що, як біля інших будинків. Засипаємо пісочницю, не дозволяємо, щоб на гойдалці були старші діти, якщо вона призначена для дітей меншого віку», - розповідає вона. 

 

Діти зібралися на дитячому майданчику
Діти зібралися на дитячому майданчику

Мешканці стурбовані таким станом речей і переконані, що це просто людська заздрість.

«У нашому будинку проживає 60 дітей. Майданчику уже 7 років. Кожна шина, гойдалка зроблена нашими руками.  Ми тут різний відпочинок влаштовуємо для дітей. І мультики показуємо, і виставки дитячих малюнків. А тепер на нас пишуть скарги люди з інших будинків. Біля кожної ж будівлі є свої дитмайданчики. Чого така увага прикута до нашого?» - обурюються люди.

 

Виставка дитячих малюнків
Виставка дитячих малюнків

Наразі зі 108 квартир багатоповерхівки зібрали більше 80 % підписів проти знесення майданчика. Лучани чекають на приїзд міліції, щоб вручити їй документ і розібратися у цій дивній, на їх погляд, ситуації.

Аріна КРАПКА

Коментарі
23 Червня 2015, 16:59
<p>Я в шоці. Вчора ввечері йшла тудою і ще зауважила ті малюнки, подумала собі - треба за денного світла сфотографувати і поспілкуватися з мешканцями - як вони наважилися на таке облагородження майданчика. Там постійно щось нове виникає. Нещодавно був дерев*яний автомобіль із чотирма сидіннями, де кожен малюк мав своє кермо.</p>
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром