У Луцьку відкрили першу в Україні централізовану службу «104»

16 Жовтня 2020, 09:15
6465

На Волині відкрили першу в Україні централізовану аварійно-диспетчерську службу «104». Відтепер усі дзвінки від волинян надходять на прямий номер 104.

Відкриття нової аварійно-диспетчерської служби відсвяткували у четвер, 15 жовтня. Крім місцевих робітників на відкритті були присутні керівники АДС з Чернігова, Львова, Івано-Франківська, Житомира та Вінниці, які привітали волинських колег з відкриттям оновленої аварійно-диспетчерською служби. Вони приїхали з подарунками для колективу.

Після офіційної частини очільники установи традиційно перерізали стрічку та ознайомили присутніх з перевагами оновленої централізованої АДС. Одна з новацій централізованої диспетчерської аварійної служби газу АТ «Волиньгаз» – це єдиний оперативний диспетчерський центр у Луцьку за номером «104».

«Відтепер виклики з будь-якої точки області надходитимуть до оператора на центральну АДС, що розташована у Луцьку. Далі диспетчер зафіксує заявку та передає її бригаді, яка знаходиться найближче до місця виклику. Фактично, у районах базуються лише бригади АДС. Це інноваційне рішення дозволить якісніше та ефективніше працювати аварійно-диспетчерській службі 104. І, в першу чергу, нові зміни відчують споживачі природного газу», – розповів голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Серед переваг нової служби «104» є й мобільність. Диспетчер бачить на моніторі аварійний виклик, обирає по GPS-навігації найближчу бригаду та відправляє її на місце виклику, слідкуючи за рухом авто онлайн. Система GPS-навігації, якою оснащені всі автомобілі служби «104», дозволяє диспетчеру оперативно визначити розташування автомобіля, направити його найкоротшим шляхом, або, за потреби, направити на допомогу додаткову бригаду. Це суттєво покращує якість обслуговування споживачів та пришвидшує час очікування аварійної служби. 

Також сучасна АДС пройшла оптимізацію роботи служби «104».

«Раніше в АДС «Волиньгазу» працювали 48 диспетчерів (із них на зміну заступали 12). Вони приймали та оформляли близько 40 викликів на добу, а також контролювали їх виконання. На оновленій АДС працює лише 4 диспечери», – повідомив начальник централізованої АДС «Волиньгаз» Валентин Киричук.



Також Валентин Киричук провів екскурсію новим приміщенням диспетчерської служби.

Аварійна газова служба – це структурний підрозділ, який цілодобово та без вихідних локалізує та ліквідує аварійні ситуації в газових мережах. Тут працюють 12 годин на добу, тому у приміщені нової АДС створили всі умови для комфортної роботи. Є сучасні кабінети, їдальня, душ, й навіть кімната відпочинку.



Аби робота надалі йшла добре та безпечно на відкриття запросили й священника, який освятив приміщення аварійно-диспетчерської служби та помолився за колектив.

Читайте також: «Волиньгаз», ВНУ та студенти-економісти уклали угоду про дуальну освіту

Анна ІВАНОВА

Коментарі
17 Жовтня 2020, 14:32
Гіршої компанії ще не зустрічав. Просто благаю, щоб написали реальну статтю про підключення газу в новий приватний будинок. Ось на такому прикладі і покажете що таке "сервіс" від монополіста.
17 Жовтня 2020, 14:33
Гіршої компанії ще не зустрічав. Просто благаю, щоб написали реальну статтю про підключення газу в новий приватний будинок. Ось на такому прикладі і покажете що таке "сервіс" від монополіста.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024