Протест припинили: у Луцьку пологовий переоблаштовують на коронавірусний шпиталь

15 Жовтня 2020, 19:25
протест біля Луцького пологового 3983
протест біля Луцького пологового

Поліція вирішує як кваліфікувати події під час протесту невдоволених працівників пологового будинку проти переоблаштування в інфекційний госпіталь.

Про це Район.Луцьк розповіла завідувачка сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.

Відтак протест працівників закладу наразі припинено, триває облаштування тут тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19.

Читайте також: «Ніхто працівників не буде звільняти», – міська рада прокоментувала ситуацію з пологовим будинком

Нагадаємо, рішення про розгортання тимчасового інфекційного госпіталю для лікування хворих на COVID-19 на базі зазначеного комунального закладу ухвалили члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Волинської обласної державної адміністрації 12 жовтня 2020 року №40, члени міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, депутати Луцької міської ради. Було і відповідне звернення депутатів міської ради до поліції.

Таке переоблаштування, як йдеться в рішеннях, спричинено погіршенням ситуації з поширення коронавірусної хвороби COVID-19 на території Волинської області та Луцької міської територіальної громади, а також переповненням ліжок стаціонарного лікування відповідного профілю у визначених опорних лікарнях області.

В окремому корпусі, де облаштовують госпіталь, наявні окремий вхід та окрема вентиляція, що унеможливить контакт з хворими на COVID-19 та перенесення інфекції, є можливість встановлення додаткових ліжко-місць з підключенням до кисневих точок.

Читайте також: 

Інфекційний госпіталь у пологовому будинку - найоптимальніший варіант, – Людмила Тимощук

Богдан Шиба з лучанами – проти знищення Луцького пологового будинку

Роман Бондарук підтримав протест Луцького пологового будинку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром