Богдан Шиба з лучанами – проти знищення Луцького пологового будинку

15 Жовтня 2020, 15:30
4001

Декілька днів тому в Луцький пологовий будинок завезли 250 ліжок. Стало відомо, що в медзакладі збираються облаштувати шпиталь для лікування хворих на коронавірусну інфекцію. Працівники пологового виступили проти цього рішення влади, а відтак два дні поспіль організовують акції протесту.

У четвер, 15 жовтня, біля стін Луцької міської ради із плакатами «Прийміть розумне рішення, а не політичне», «COVID – від малят» зібралися працівники медзакладу, активісти, небайдужі лучани. Вони намагаються вплинути на депутатів Луцькради, які сьогодні під час сесії вирішать долю не лише пологового, але й породіль та немовлят, які там перебувають.

Із самого ранку разом із протестувальниками під стінами міської ради і міський голова Луцька 2006-2010 років Богдан Шиба. Саме за час його каденції вдалося повністю реконструювати пологовий: зробити ремонт, утеплити, начинити сучасною апаратурою. Після цього Луцький пологовий визнали одним із найкращих в Україні. Сюди їдуть народжувати не тільки лучани, волиняни, але й жінки з інших областей.

«У 2007 році з моєї ініціативи Луцький пологовий будинок був капітально відремонтований і він до цього часу на високому рівні забезпечує народження дітей. Сюди приїжджають народжувати не тільки з Волині, а й з навколишніх областей. Тому будь-яка спроба втручання в роботу пологового приведе до його руйнації! Цього не можна допустити! Ми разом з людьми будемо до кінця стояти, щоб пологовий будинок не зачіпали», – сказав Богдан Шиба.

«Я пишаюся цим пологовим будинком. Пишаюся, що ми його з вами зробили. Тому, навіть якщо вони вперто зараз приймуть це рішення, ми його негайно будемо оскаржувати в суді і блокувати його виконання. Словом, ви стоїте на своєму, а ми відразу подаємо до суду, щоб заблокувати це рішення і щоб воно не набрало чинності. Ми разом переможемо!» – звернувся до працівників пологового Шиба.




 

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром