«Лучанам розбавляють газ повітрям», – Валерій Корпач

17 Травня 2017, 11:04
2152 Джерело: www.lavanguardia.com

Член виконкому міськради Валерій Корпач підозрює, що лучанам постачають неякісний газ.

Про це він заявив 17 травня під час засідання виконкому, пише ВолиньPost

За словами Корпача, про низьку якість газу може свідчити вогонь після його підпалу. Адже раніше колір полум’я був іншим, а нині у вогні багато жовтого кольору.

На переконання Корпача, це може свідчити про наявність завищеної кількості азоту, а відповідно, може свідчити про «розбавленість» газу повітрям. Таким чином, газу доводиться витрачати більше та, відповідно, переплачувати.

Тому член виконкому зауважив, що можливо варто перевірити якість теплоносія, яке отримує ДКП «Луцьктепло». Таку перевірку, мовляв, могли б здійснити фахівці із Інституту нафти і газу. 

Натомість директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна розповіла, що на підприємстві газ не перевіряють, адже немає лабораторії, проте показники якості надають постачальники.

«Ми вважаємо, що газ належної якості», - сказала Малютіна.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив: аби здійснити перевірку, треба спеціальний дозвіл від постачальника, де буде визначений час та місце можливого відбору.

 

Коментарі
17 Травня 2017, 14:40
І ми так думаємо , бо треба тепер використати в 2 рази більше газу навіть за опалювальний період, тому точно , що "бодяжать".
17 Травня 2017, 18:01
&quot;аби здійснити перевірку, треба спеціальний дозвіл від постачальника, де буде визначений час та місце можливого відбору.&quot;<br/><br/><br/>Нас розводять як хомячків...майже відверто нам плюють в лице....
17 Травня 2017, 18:41
На жаль, у нас членами виконкому тепер уже можуть стати навіть громадяни, які просачкували у школі як мінімум увесь курс фізики і зовсім цього не соромлячись можуть робити подібні заяви. Трішки мало б бути соромно не знати, що повітря у газовій трубі дорівнює вибуху... думаю, дитині у школі вчитель вималював би у щоденнику двійку за такі теорії. А азот.... хм... заглянув би пан Корпач у мережу і порівняв ціну природного газу і азоту, то відразу б зрозумів, що розбавляти ним газ - безглузда затія, оскільки, азот в рази дорожчий, а ще для його закачки в мережу треба десятки чи сотні компресорних станцій... цікаво, шановний пан бачив хоча б одну таку в Україні? Крім того, якщо додавати азот до природного газу, то звичайно він буде погано горіти і це призведе до того, що газ буде гаснути, що знову ж таки небезпечно. Хотілося б аби у цій країні кожен нарешті почав займатися своєю справою( Якщо газ горить жовтим полум&quot;ям - це в першу чергу може означати, що є проблема і з самим газовим приладом, який треба перевірити та прочистити. Також, знову ж таки - елементарна шкільна фізика - червоне полум’я газу свідчить про те, що газ недостатньо згоряє. Тут йдеться не про його якість, а про те, що він не повністю згорів від недостатньої кількості кисню. Щоб природний газ повністю згорів, треба забезпечити регулювання газового обладнання, доступ повітря (має бути відкрита кватирка або працювати витяжка, бо у будь-якому разі газ, згоряючи, буде забирати повітря з кімнати). Якщо пан Корпач хоче аналіз, то як споживач має право його замовити, але такі на території області здійснювались навіть публічно, із участю преси і незалежних лабораторій. https://vl.104.ua/ua/for-clients/news/id/-na-volini-jakist-gazu-perevirjat-odrazu-v-troh-la-21772 На жаль, висновок про компетентність представників виконкому невтішний.( Можна було б перед цим чудо-виступом хоча б трішки підготуватись аби не виглядати смішно та безглуздо.
18 Травня 2017, 02:43
Значить бадяжать ще якімсь гімном, це ж очевидно.
18 Травня 2017, 02:45
&quot;аби здійснити перевірку, треба спеціальний дозвіл від постачальника, де буде визначений час та місце можливого відбору.&quot;<br/><br/>з такими тупарилими нормами ДЛЯ ЛОХІВ, нас можна дурити вічно.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром