У Луцьку найактивніше реєструють касову техніку

15 Жовтня 2020, 10:43
2758

На Волині господарюючі суб’єкти зареєстрували 26 програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Програмні рішення для проведення готівкових розрахунків використовують юридичні та фізичні особи-підприємці – повідомляє пресслужба головного управління ДПС у Волинській області.

Найбільш активно програмні РРО реєструють у м. Луцьку та Луцькому районі. Із загальної кількості зареєстрованих в області програмних РРО 12 працюють у місті Луцьк і 5 – у Луцькому районі.

Кількість користувачів програмної касової техніки невпинно зростає. Тож у Головному управлінні ДПС у Волинській області радять представникам бізнесу не зволікати з реєстрацією новітніх РРО.

Читайте також: Волиняни сплатили чверть мільярда гривень військового збору

«Програмні реєстратори розрахункових операцій – це вдале рішення для всіх, хто цінує зручність і мобільність. Про додаткові фінансові витрати теж не варто хвилюватися, оскільки ДПС пропонує безкоштовне програмне рішення. Зареєструвати програмний РРО можна в онлайн-режимі, а онлайн-передача (отримання) даних робить процес готівкових розрахунків і звітування швидким, комфортним та необтяжливим», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2020 року набули чинності норми щодо запровадження програмних реєстраторів розрахункових операцій. Суб’єктам господарювання, на яких поширюється дія Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», ДПС було надано для застосування два безкоштовних програмних рішення.

Враховуючи, що обов’язок щодо застосування РРО та/або ПРРО для усіх фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку ІІ-IV груп настає з 1 квітня 2021 року, ДПС створила умови для подальшого тестування безкоштовних програмних рішень.

Крім цього, ДПС забезпечує роботу АРІ фіскального сервера ДПС, використовуючи які, суб’єкти господарювання можуть розробляти комерційні ПРРО для власних чи комерційних потреб.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром