Кандидат на мера Луцька Богдан Шиба показав свою квартиру. ФОТО, ВІДЕО

15 Жовтня 2020, 09:10
5604

Двокімнатна квартира Богдана Шиба розташована в польському будинку, побудованому 90 років тому. Раніше у нього була квартира в центрі міста на 100 квадратів. За словами Богдана Шиби, цю квартиру він взяв у кредит, коли був на посаді міського голови і винаймав у Луцьку житло. Кредит за квартиру погасив лише торік.

Відео, в якому Шиба показує, де проживає з дружиною, показали у блозі Богдана Климчука «ТайТаке».

«Я не мав стільки грошей, щоб купити собі квартиру, тому чотири роки винаймав житло. Брати з міста квартиру мені не дозволяла моя життєва позиція, тому я взяв кредит. Оскільки треба було багато коштів, банк тоді не видавав в українській валюті, а лише в іноземній. Тобто я один із тих, хто в 2014-2016 роках не знав, що робити з тим валютним кредитом, оскільки треба було щомісяця платити 600 доларів. У листопаді 2014 року 600 доларів – це було аж 24 тисячі гривень», – розповідає Богдан Шиба.


За словами Шиби, у важкі часи кредит йому допомагала сплачувати родина. В інші роки він намагався заробляти сам. А в 2019 році, коли вже сплачувати кредит не було сил, він продав квартиру в Турійську і погасив кредит. Після цього Шиба продав квартиру, за яку виплачував кредит понад 10 років, і придбав собі меншу – цю, в яку й запросив автора проєкту «ТайТаке».

Біля будинку Богдана Шиби – газон, цвітуть посаджені ним торік троянди. «Оце моя фортеця. Вона збудована в 1930-му році», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови, відчиняючи вхідні двері квартири.

«Вже отут я облицювання зробив сам, своїми руками. Зберіг стару польську проводку, вона ідеально служить. Зберіг старі польські грубки. Тільки їх ще треба допрацювати. Паркет – 1931 року», – розповідає Шиба, показуючи ведучому блогу своє житло.

1

У невеличкій кімнаті із книжковими полицями та робочим столом Шиби – спортивне спорядження: профілактор Євминова, еспандер і гантелі.

«Ранкова гімнастика займає в мене не більше 30 хвилин щодня, бо вранці перевантажуватися не можна. Щодня вранці я мушу робити розминку: порозтягуватися, попідтягуватися, гантельками трохи попрацювати», – каже Богдан Шиба.

Тричі на тиждень кандидат на посаду Луцького міського голови їздить велосипедом навколо Луцька.

«40 кілометрів – моя доза. І поміж тим, я ще час від часу в другій половині дня, а якщо був складний день – увечері, дозволяю собі позайматися з гантельками: розтяжки поробити, 3 хвилини планку потримати», – розповідає він.

У кухні на підвіконні в трьох тацях Богдан Шиба сушить шипшину, яку назбирав у дворі. Поруч в тазику підсихають горіхи. Показав Шиба веранду, що виходить на задній двір будинку. Детальніше – у відео.

Читайте також: «Богдан Шиба всю свою роботу поставить на службу лучанам», – голова ГО «Народний контроль»



 

Коментарі
15 Жовтня 2020, 12:53
А де дружина?
16 Жовтня 2020, 09:29
Поки Богдан Павлович на виборах, його дружина Ольга доглядає стареньку маму, якій уже 9-й десяток, у її рідній домівці у волинському селищі.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром