Роман Бондарук підтримав протест Луцького пологового будинку

14 Жовтня 2020, 19:38
4692

Працівники Луцького пологового будинку прийняли звернення до Президента та Кабінету Міністрів з вимогою захистити конституційні права пацієнтів та не дозволити переобладнання акушерського корпусу для коронавірусних хворих.

Кандидат на посаду міського голови Роман Бондарук 14 жовтня запросив на зустріч з колективом народного депутата України Валерія Стернійчука.

Нагадаємо, що Луцький пологовий будинок за рішенням окремих чиновників без розгляду на пленарному засіданні міськради почали переобладнувати під лікарню для коронавірусних хворих. Працівники почали протестувати.

Біля пологового зібралися близько сотні медпрацівників, які готові боротися за свій заклад.

«Я не розумію наше начальство, не розумію, як можна знущатися над жінками, як можна нищити таку установу. Такого ніде у світі нема. Цього не може бути, це геноцид українців. Якщо ми сам себе не відстоїмо, нас знищать», – емоційно заявила одна з працівниць пологового.



Читайте також: Працівники Луцького пологового будинку виступають проти перепрофілювання закладу

Роман Бондарук коротко окреслив план дій. За його словами, нардеп Стернійчук доставить звернення в Кабмін, а вони разом із працівниками 15 жовтня підуть під стіни міської ради, щоб переконати депутатський корпус не приймати такого абсурдного рішення.

«Ми не повинні стояти осторонь цієї проблеми, тому що вона зачіпає кожного лучанина. Наш пологовий будинок один із найкращих в Україні, у нашому пологовому будинку приймають  більше 2 000 пологів на рік. До нас приїжджали народжувати з різних регіонів України. Сьогодні тут хочуть обладнати інфекційну лікарню. І це рішення приймали люди, які не мають ніякого юридичного відношення до цього питання. У нас є фахівці, які мали б приймати таке рішення», – зазначив кандидат у мери.



Завідуючий реанімацією Луцького пологового будинку Михайло Боднар зачитав на камеру колективне звернення працівників закладу до президента та Кабміну.

«Епідемічні ризики для пацієнтів та персоналу пологового закладу значно переважають користь від організації інфекційного стаціонару для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Також це призведе до зменшення госпіталізації пацієнтів (вагітних та роділь) в заклад, що спричинить невиконання умов контракту НСЗУ, відповідно зменшення фінансування установи та неможливість виплати заробітної плати працівникам з наступним скороченням кадрового складу», – йдеться у зверненні.                   

Звернення передали народному депутату Валерію Стернійчуку, який пообіцяв доставити його в Київ найближчим часом.



Роман Бондарук розповів, що на 15 жовтня запланували не лише похід під міську раду, а й зустріч представників колективу із головою комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.

Читайте такожРоман Бондарук спростував наклепницькі сюжети політичних конкурентів








Фото Ірини КАБАНОВОЇ
 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром