У другому турі вибори мера контролюватиме «третя сила»

12 Листопада 2015, 13:50
3794

У місті представили кампанію «Контролюємо вибори», яка спостерігатиме за перебігом другого туру виборів міського голови 15 листопада.

Метою кампанії є забезпечити ефективне громадське спостереження за ходом голосування та підрахунком голосів виборців. А також ці ініціатива є «позаполітичною» – не на підтримку жодного із кандидатів. 

Про це у четвер, 12 листопада, розповіли керівник виконкому партії «Громадський рух «Народний контроль» Михайло Шелеп та журналіст Волинське Агентство Розслідувань Антон Бугайчук.

Як повідомив Михайло Шелеп, бути офіційним спостерігачем зголосилося 82 людини. Це і як досвідчені спостерігачі на дільницях, так і новачки. Однак усі обов’язково пройдуть відповідне навчання.

«Учасниками кампанії є широке коло людей: активісти «Народного контролю», журналісти різних видань, громадські діячі, небайдужі люди, які об’єдналися заради того, щоб голосування під час другого туру виборів відбувалося максимально чесно, згідно законодавства», - зазначив він.

Михайло Шелеп додав, що під час другого туру максимально монополізовані комісії, і спостерігачі, бо всього два кандидати. А одним із завдань кампанії «Контролюємо вибори» дати лучанам «третю» альтернативну, незаангажовану інформацію, а також мінімізувати фактори, які можуть впливати на результат виборів.

«Для нас неважливо, хто переможе. Важливо, щоб вибори пройшли чесно», - підкреслив Шелеп.

Журналіст Антон Бугайчук долучився до цієї кампанії, оскільки вважає, що дуже важливо, щоб була «третя сила» на виборах, яка реально може оцінити ситуацію, написати чи показати правду.

«Я долучився до цієї кампанії тому, що вибори, можливо, один і останніх, цивілізованих інструментів контролювати владу», - вважає він. 

До слова, організаційну складову кампанії забезпечують активісти «Громадського руху «Народний контроль» та громадської організації «Всеукраїнський Комітет Народного Контролю».

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024