«Нехай перед Покровом Богородиці відступлять усі наші вороги», – Дмитро Глазунов

13 Жовтня 2020, 17:34
Кандидат на посаду Луцького міського голови Дмитро Глазунов 3156
Кандидат на посаду Луцького міського голови Дмитро Глазунов

1240 року полчища татар взяли в облогу місто Холм. Мешканці, благаючи Божу матір про порятунок, винесли ікону на кріпосні вали, які оточували місто. Татарам здалося, що мури виросли до неба і загарбники відступили.

Це історична правда й один із чисельних сюжетів, зображених на картині авторства митця Володимира Жупанюка «Ікона Холмської Богородиці в подіях і фактах». 2018 року Дмитро Глазунов придбав це полотно і подарував Музею Волинської ікони. Зараз картина зберігається поруч з оригіналом образу.

«Хочу, щоб волиняни знали і пам'ятали трагічну, сповнену таємниць, тисячолітню історію Холмської Чудотворної ікони Богородиці, яка є однією із найшанованіших ікон християнського світу. Віднедавна на День Святої Покрови відзначають ще одне національне свято – День захисника Вітчизни. Тож сьогодні, як і колись, вітаючи усіх Вас зі Святою Покровою, благаю Богородицю, щоб відступили усі наші вороги, зовнішні і внутрішні, та наступив довгоочікуваний мир і добробут людей в Україні», – зазначив голова благодійного фонду «Рідна Волинь» та ВОГО «ВОЛК» Дмитро Глазунов.

Читайте також: Дмитро Глазунов розповів, яким має бути мер Луцька

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром