Нам варто відправити школярів на дострокові канікули, – Алла Надточій про посилення карантину у Луцьку

13 Жовтня 2020, 11:47
Алла Надточій 5510
Алла Надточій

Депутатка Луцької міської ради Алла Надточій прокоментувала намір Міністерства освіти та науки перевести студентів на дистанційне навчання, а учнів шкіл – відправити на канікули. 

На її думку, до рекомендацій уряду потрібно підходити зважено та ухвалювати рішення в залежності від ситуації у конкретному випадку. Про це пише Конкурент.

«Ймовірно, що нам і справді варто відправити школярів на дострокові канікули, аби вони не заражилася самі та не були розповсюджувачами хвороби. Це може покращити ситуацію. Це буде кращим варіантом, аніж вводити повний локдаун. З одного боку місто й надалі житиме та працюватиме, з іншого – ми знизимо ризики, оскільки між дітьми та педагогами не буде особистих контактів», – сказала депутатка.

Разом із цим обраниця громади переконана, що не варто зараз зачиняти дитячі садочки, оскільки батьками потрібно ходити на роботу та заробляти гроші. Натомість вона закликає посилити контроль за дотримання протиепідемічних заходів у місті, зокрема у громадському транспорті. 

«Ми розуміємо, що люди розслабилися, не бояться та скептично ставляться до хвороби. Проте вона є. І вона – дуже небезпечна», – резюмувала Надточій. 

До слова, вчора головні освітянки області та Луцька зазначили, що наразі школи продовжують працювати у звичному режимі, оскільки від центральних органів влади ніяких вказівок не надходило.

Проте згодом голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко повідомив, що школи області йдуть на канікули з 15 по 30 жовтня. Після канікул регіональні комісії ТЕБ та НС і місцева влада будуть вирішувати перехід навчальних закладів на дистанційне навчання у разі необхідності. 

Своєю чергою очільниця міського управління освіти Зіновія Лещенко сказала, що луцькі підуть на канікули з 21 жовтня по 1 листопада включно.

Читайте також: На факультеті філології та журналістики в СНУ – перший випадок коронавірусу серед студентів

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром