«Луцькспецкомунтранс» обурений висловлюванням Товстенюка

12 Листопада 2015, 12:10
3912

Своє обурення щодо образливих висловлювань кандидата на мера Олександра Товстенюка про роботу КП «Луцькспецкомунтранс» висловив під час наради 12 листопада колектив підприємства.

 

На думку працівників «Луцькспецкомунтранса», їхнє підприємство приносить прибутки, а не «затягує місто у боргову яму», як це стверджував в ефірі на телебаченні пан Товстенюк, пише Волинський інформаційний портал

 

«Керівників стратегічних комунальних підприємств, тих, які затягують місто у боргову яму, це – «Луцьктепло», «Луцьквдоканал», «Луцькспецкомунтранс», ЛПЕ, «Зелене господарство»… на їхніх підприємствах буде проведений фінансовий аудит і керівники будуть притягнуті до відповідальності», – говорив Товстенюк під час інтерв’ю на телебаченні.

 

Директор КП «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич натомість показав ВІПу цифри, згідно з якими протягом дев’яти місяців підприємство сплатило п’ять мільйонів гривень податків у державний та місцевий бюджети.

 

Середня заробітна плата становить 3,3 тисячі гривень. Водій Віталій Михальчук розповів, що працює на «Луцькспецкомунтранс» вже сім років. І жодного разу не було такого, щоб їм затримували зарплату. Більше того, її на підприємстві постійно підвищують.

 

Також Товстенюк стверджував, що надання послуг від приватних фірм буде легше контролювати. «Сміття буде вивозити «Луцькспецкомунтранс», якщо буде справлятися, або буде приватна компанія, яку можна буде контролювати і за неякісно надані послуги притягнути до суду», – говорив кандидат.

 

За словами Валерія Кузьмича, на сьогодні вулиці міста прибирають два підприємства – «Луцькспецкомунтранс» та ПП «Руфусів». Нагадаємо, що минулого року працівники приватної фірми не вийшли на прибирання вулиць через заборгованість із заробітної плати.

 

Натомість комунальне підприємство сумлінно виконує завдання, які ставить міська влада. «Я вважаю, що не було жодної команди, яку ми би не виконали, не зважаючи на те, чи є гроші, чи немає», – говорив Валерій Кузьмич.

 

Та і щоб місто не залежало від приватних фірм, на підприємстві закупили необхідну техніку для прибирання вулиць. «Скільки за цей період змінилося – і машини, і техніку купило підприємство», – розповідав завскладом Петро Шуляк.

 

Та і загалом працівники стверджують, що завжди з відповідальністю ставляться до своєї роботи. «Встаємо, як фермери, о п’ятій ранку і йдемо на роботу. О сьомій – ми вже на лінії», – розповідали водії.

 

Те, що інколи лучани нарікають на переповнені контейнери, то пояснюють, що на таких вулицях як Дубнівська, Львівська, жителі сусідніх населених пунктів там викидають сміття. Тож комунальники не завжди встигають вивозити такі об’єми. Проте роблять усе, що в їхніх силах.

 

«Тільки ніхто цієї праці не цінить», – із сумом зазначив працівник підприємства.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром