Шиба розповів, як нинішня влада міста порушує бюджетний кодекс

11 Жовтня 2020, 11:55
3619

Богдан Шиба розповів, якою роботою займеться в перші дні на посаді Луцького міського голови.

Планами він поділився із журналісткою інтернет-видання «Таблоїд Волині» Ольгою Магас.

За словами Богдана Шиби, першим ділом потрібно переглянути бюджетні програми і домогтися, аби ремонт дворів робили не у тих дворах, де живе якийсь депутат, а у всіх без винятку.

«Першим ділом має бути зупинено оце точкове розтринькування коштів, коли в тому дворі, де живе якийсь депутат, роблять ремонт, а в інших можна не робити, а якщо робити, то як-небудь», – розповів Шиба.

Шиба згадує, що коли був міським головою, то не було закріплених депутатів за округами, депутати не мали депутатських фондів. Це, за словами колишнього очільника міста, – порушення бюджетного кодексу.

«Кошти з бюджету мають виділятися тільки відповідно до затверджених програм. Зібрались депутати, затвердили програму з благоустрою. Потім відповідна служба має подати перелік вулиць, доріг, які знаходяться в поганому стані. Визначається пріоритетність, де найгірший стан, то в першу чергу. Визначається перелік від першого до останнього, визначається така укрупнена вартість цих робіт і затверджується міськрадою, а далі виконавчий комітет і міське управління виконують свої функції. При цьому не виконують за принципом «де і який депутат живе», а чітко – пункт один, пункт два... І ніхто не має претензій, ніхто на цьому не заробляє», – пояснив кандидат на посаду Луцького міського голови.

Кожної весни, коли сходить сніг з міських вулиць і з ним сходить асфальт, «Українське радіо» робить цикл передач про вітчизняні дороги, особливо в містах. І хоч минуло десять років від часів, коли Шиба був мером, щороку його запрошують на цю програму.

«І щоразу просять, аби я сказав, що кажу завжди: «Щоб дороги в місті були якісні і довго служили без ремонту, треба, щоб міський голова не був в долі». Оцю долю треба ліквідувати в першу чергу», – розповів Богдан Шиба.

Друге, що треба зробити, каже Шиба, це поставити на посади людей професійних, некорупційних.

«Не тих, що будуть казати «що вам треба і що вам подати?». В Луцьку достатньо серйозних професіоналів, але вони зможуть працювати тільки тоді, коли їм буде дана можливість і буде контроль, аби їх теж не потягнуло на якісь схеми. В Луцьку всі знають, що я ні з ким не в долі і ніяким олігархам не прислуговую. Скажу навіть більше – вони мене недолюблюють (сміється, – авт.). Тому якість роботи в міському господарстві та якість роботи управлінців, які будуть відповідати за кожну ланку, гарантована», – запевнив Богдан Шиба.

Читайте такожБогдан Шиба розповів, чому багато лучан готові довірити йому Луцьк

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром