Підгайцівська громада може отримати 100 тисяч гривень на реалізацію бізнес-проєкту

09 Жовтня 2020, 13:47
4729

Центр Підгайцівської ОТГ увійшов до п’ятнадцятки півфіналістів V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020».

Про це йдеться на сайті громади.

Загалом організатори отримали 212 бізнес-проєктів з усіх областей України. З них відібрали лише 15 населених пунктів, які пройшли до етапу онлайн-голосування. Він визначить 5 сіл-фіналістів, які в грудні захищатимуть свої бізнес-плани перед членами Експертної ради.

Підгайцівська сільська рада має на меті реалізувати бізнес-проєкт із впровадження комплексного підходу поводження з твердими побутовими відходами. 

Онлайн-голосування за бізнес-плани сіл триватиме на сайті AgroPortal.ua до 1 листопада (включно). Станом на 9 жовтня Підгайці займають 4 позицію серед учасників цього етапу. Проголосувати за Підгайці можна за посиланням: https://cutt.ly/pgtDBj5.

Село-переможець отримає 100 тисяч на реалізацію свого бізнес-проєкту. За виграні кошти, зокрема, Підгайцівська сільська рада планує придбати 12 контейнерів об’ємом 1,1 м³ різних типів для роздільного збирання сміття: скло, папір, пластмаса, вологі відходи (продукти життєдіяльності).

Таким чином хочуть частково вирішити критичну ситуацію, яка склалася з локальним утворенням, накопиченням та зберіганням відходів до моменту їх збирання і вивезення КП при Підгайцівській сільській раді. Запровадження сортування сміття також дасть поштовх розвитку новому екологічному мисленню жителів громади задля збереження екологічного балансу території.

Читайте також: У двох селах Підгайцівської ОТГ провели освітлення

Коментарі
09 Жовтня 2020, 17:12
Чудова ініціатива, дай Боже виграти і реалізувати! Але зразу вирішуйте питання - хто забере ваші відсортовані відходи. Бо Жидичинська ОТГ вже придбала такі контейнери, які другий рік не використовуються, бо нікому не треба та відсортована сировина. Продумати треба весь "ланцюг" від джерела утворення до місця переробки чи кінцевої утилізації, тобі буде толк і результат.
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024