Лесі Українки: з «брутальної» вивіски зробили «квадрат Малевича»

11 Листопада 2015, 17:39
5067

Скандальну вивіску магазину вживаного одягу, яка, на думку лучан, псує зовнішній вигляд вулиці Лесі Українки, завісили «від гріха подалі».

Як повідомляють «Хроніки Любарта», по обіді 11 листопада на вулиці Лесі Українки, 52 стали завішувати темними полотном вивіску магазину «ЄвроСекондХенд».

Нагадаємо, на сайті Єдиної системи місцевих петицій оприлюднили ініціативу у якій йдеться про вимогу до власників магазину «Секонд-Хенд» на вулиці Лесі Українки, 52 змінити вивіску на більш прийнятну.

Петицію оприлюднили 9 листопада.

У своїй ініціативі під назвою «Брутальний Секонд Хенд» автор пише: «Зобов'язати власників магазину секонд хенду, який відкрився на вул. Л.Українки, 52 змінити вивіску на більш прийнятну до місця, де цей магазин знаходиться, а саме у центрі міста».

Як пояснив директор комунального підприємства «Луцькреклама» Олександр Ковальський з цією проблемою вже намагаються розібратися.

«Підприємцю вручили акт про порушення вимог рекламного законодавства. Вони зробили вивіску, але згідно із переліком вимог – це можна вважати рекламою. Дозволу на розміщення реклами підприємець не має. Тому він отримав акт про виявлення порушення. У середу, якщо вони не приберуть цю вивіску, то отримають вимогу про усунення порушення. І, якщо скажімо, у п’ятницю підприємець не прибере цю конструкцію, то піде лист на інспекцію захисту прав споживачів щодо притягнення до відповідальності, тобто накладення штрафних санкцій», - пояснює Олександр Ковальський.

Оскільки вивіска чимала, то штраф може бути досить значним.

Загалом, пояснює директор КП «Луцькреклама» конструкція вважається вивіскою у тому випадку, якщо її розмір не перевищує 3 квадратних метрів та містить певну назву підприємства, тип надання послуг, графік роботи, тощо.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024