«Понаїхали»: Артем Чапай презентував книгу про трудових мігрантів

11 Листопада 2015, 17:02
3807

Це перша книга з майбутньої трилогії про мігрантів і заробітчан за кордоном..

Сьогодні, 11 листопада, журналіст з Івано-Франківщини Артем Чапай презентував свою книгу про трудових мігрантів, пише Громадське. Волинь.

Він прожив 1,5 роки в Америці, об’їздив усю Україну, побував журналістом в АТО і навіть встиг потрапити там в полон. До того ж до українських військових. Нині він помінявся з дружиною місцями і сидить вдома з дітьми.

«Понаїхали» – це перша книга з майбутньої трилогії. Історія про мігрантів і про українських заробітчан за кордоном.

«Я сам з Західної України, з Івано-Франківщини, у нас про таке говорити не прийнято. Проте коли починаєш з кимось ближче спілкуватися, то виявляється, що більш ніж у половини моїх знайомих хтось обов’язково був за кордоном на заробітках», – автор пояснює, чому саме така тема.

У книжці йдеться життя сім’ї Ткачуків: один із синів бореться з нелегалами вдома, батьки тим часом на заробітках. Батько припускається помилку за помилкою, розвалюючи родину, натомість мати на відстані намагається її зберегти.

Книга за обсягом невелика, проте історія триває понад десятиліття. Проблем зі збором матеріалу в Артема не виникало, важче було відсіяти зайве.

«Дуже часто ти надто близько знайомий з людьми, про яких пишеш. Я думаю, що багатьом було б неприємно, якщо ти надто детально розпишеш їхню ситуацію. Хотілося не списувати книжку з когось одного, а спробувати зробити узагальнення», – сказав Артем Чапай.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром