Поетеса з Луцька презентувала свою збірку «Русла зап'ясть»

04 Жовтня 2020, 10:02
4874

У Луцьку представили поетичну збірку поетеси з обласного центру Волині Ольги Ольхової «Русла зап'ясть».

Літературно-музичний вечір пройшов у івент-холі «Passage Interdit» 3 жовтня.

«Русла зап’ясть» – збірка інтимної лірики, видана у форматі арт-буку у видавництві Саммит-книга. У ній представлені метафоричні та проникні тексти, укладені у ритми розділів та символічно римовані «родимками». Ця книга про крайню відвертість – ту, про яку, іноді, постфактум навіть шкодуєш. На початку лірична героїня максимально відверта і по ходу читання вона приходить до того, що закриває деякі речі.

Це вже третя презентація збірки «Русла зап’ясть». Цього разу у рідному місті авторки. Перед початком заходу усі охочі могли купити закладки і саму книгу, в подарунок до якої додавали оригінальну маску з цитатами віршів.

2



1

«Вихід поетичної збірки – це завжди подія не лише в житті української літератури і не лише в житті автора, а це справді визначна подія для творчого процесу», – зазначила модераторка заходу Світлана Привалова.

Ольга Ольхова під музичний супровід піаніста Сергія Колесника продекламувала деякі вірші зі збірки. Серед запрошених гостей на заході було багато близьких та знайомих поетеси, а саме батьки, вчителі та викладачі, які навчали її; друзі та колеги, які разом з Ольгою працювали над створенням та виданням «Русла зап’ясть».

«Луцьку присвячено більше п’яти десятків різних текстів. Думаю Луцьк проступає у всіх моїх тріщинках, у всіх особливих настроях. Я люблю писати про Луцьк, люблю тут писати і тому мені тут особливо хвилююче виступати» – поділилася Ольга Ольхова.





Назва збірки – «Русла зап’ясть» з’явилась не одразу. В першому варіанті рукопис існував під назвою «До нитки основи», проте авторці прийшлося шукати інший варіант. Другою стала – «Коли поцілуєш не прямо у губи», яка вже замінилась остаточною назвою, взятою з іншого тексту, який не увійшов до збірки.

Вечір був наповнений глибиною поетичної думки та чарівною музикою. Після основної частини презентації Ользі Ольховій вручили подяку від Луцької міськради за популяризацію Луцька в літературному просторі та створення бренду «тут Луцько». По закінченню вечора кожен міг отримати її автограф.




1

1


1














1

1





Альона БЄЛОВА

Фото Ірини КАБАНОВОЇ

Коментарі
22 Листопада 2020, 02:11
Маски у подарунок до книг давали, проте маскового режиму на презентаціях мало хто дотримувався...<br/>І це сумно, що організатори та авторка не дбають про безпеку гостей.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром