«Народний контроль» опублікував заяву щодо другого туру виборів мера

11 Листопада 2015, 12:58
3392

В обласному осередку партії «Громадський рух «Народний контроль» зазначили, що не підтримують жодного з кандидатів, які балотуються на посаду міського голови Луцька.

У Facebook оприлюднили «Заяву політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» щодо другого туру виборів Луцького міського голови».

Подаємо текст заяви повністю.

«Голосування 25 жовтня 2015 року не виявило переможця у виборах на посаду Луцького міського голови. 15 листопада відбудеться повторне голосування за двох кандидатів, які набрали найбільше голосів виборців.

Висуванець на посаду міського голови від «Громадського руху «Народний контроль» Павло Данильчук отримав підтримку 5383 лучан, що склало 7,10% виборців. Він зайняв четверте місце на виборах міського голови. Цього виявилось недостатньо, щоб вийти у другий тур. Але результат нашого кандидата доводить, що попри незначні фінансові ресурси та всупереч різноманітним провокаціям, молоді та принципові політики користуються підтримкою лучан. І ми про цю підтримку громадян не забудемо, а будемо й далі працювати для того, щоб змінювати наше місто.

Та виникає питання: кого ж підтримує«Громадський рух «Народний контроль» у другому турі виборів міського голови?

Відповідь чітка та однозначна: наша команда не підтримує жодного із кандидатів, які беруть участь у повторному голосуванні 15 листопада, тому що жоден з них не є хорошою кандидатурою на посаду очільника міста Луцька.

Ні висуванець партії влади – Блоку Петра Порошенка «Солідарність» – Микола Романюк, ні висуванець партії дніпропетровського олігарха – Українського об’єднання патріотів «УКРОП» – Олександр Товстенюк. Вони не є тими людьми, які будуть працювати на добробут луцької громади.
Перший вже п’ять років «керує» містом, але нормальний порядок у ньому почав наводити лише за півроку до виборів. Другий нічим особливим для міста не відзначився, крім того, що розпоряджається грошима свого шефа, але ж містом хоче керувати він, а не шеф.

Крім того, маємо ситуацію, коли у другому турі змагаються дві бізнес-групи – «Континіум» і«Приват». Саме їх представляють обидва кандидати, а не луцьку громаду. Звідси й зрозуміло на кого вони працюватимуть у разі перемоги. А ще ці кандидати являють собою пережитки минулого:один – комсомолець, інший - регіонал.

Така, на жаль, реальність: у Луцьку у другий тур вийшли кандидати негідні представляти луцьку громаду.

А все тому, що лучани ще не навчились шукати альтернативні варіанти вибору, голосуючи по звичці за тих, хто на слуху. А ще більше виборців піддалися на масовану кампанію «голосуй за прохідного» та «аби голос не пропав», у результаті чого якість самого вибору погіршилася.

Крім того, злий жарт із лучанами зіграла велика пасивність виборців, оскільки явка на виборах становила менше 50%. Більша частина лучан відмовилася від свого права визначати напрямок розвитку свого міста. І цьому є, як суб’єктивні, так, на жаль, і об’єктивні пояснення. Адже люди зневірилися у більшості політиків, які нічого з обіцяного на попередніх виборах так і не зробили.

В цей час «Громадський рух «Народний контроль» продовжує залишатись альтернативною силою до двох ворогуючих бізнес-груп і не погоджується на союз із жодним з їхніх висуванців. Разом з тим, ми залишаємо за собою право на відстоювання інтересів лучан, зокрема, на проведення чесних і справедливих виборів.

Натомість вже після оголошення результатів виборів наша команда, зокрема, фракція у Луцькій міській раді, визначиться із своєю позицією щодо формату взаємовідносин із обраним міським головою. Але вже точно відомо, що це буде позиція на стороні лучан, які незважаючи на імена посадовців та депутатів, мають право на справжнє самоврядування у своїй громаді.

Прийнято Радою Луцької міської організації політичної партії «Громадський рух «Народний контроль» 09 листопада 2015 р.».

Коментарі
11 Листопада 2015, 19:44
Я ГОЛОСУВАЛА ХЛОПЦІ ЗА ВАС, А ЗАРАЗ ГОЛОСУВАТИМУ ЗА РОМАНЮКА. А ЩОДО КОМСОМОЛУ ТО НЕ ВСІ БУЛИ ПАДЛЮКИ ВИ ТЕЖ НЕ МОЖЕТЕ ПОРУЧИТИСЬ ЗА ВСІХ СВОЇХ ОДНОПАРТІЙЦІВ. РОМАНЮК БАГАТО ЗРОБИВ ДОБРОГО І ВИ ПОВИННІ ДОПОМАГАТИ ВТІЛЮВАТИ ВСЕ ХОРОШЕ.А МИ ЗА ВАМИ БУДЕМО ТЕЖ НАГЛЯДАТИ І БАЖАЄМО УДАЧІ.ГОЛОВНЕ НЕ ПУСТИТИ НА ВОЛИНЬ ОЛІГАРХІВ ЗІ СХОДУ,БО ТОДІ БУДЕ БІДА ВСІМ.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром