Богдан Шиба розповів про найважливішу проблему лучан

02 Жовтня 2020, 15:58
4583

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба вважає, що найголовніша проблема лучан – це робота і робочі місця.

Про це в інтерв’ю він розповів журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

«Якщо розуміти це приземлено, то це не тільки робочі місця висококваліфіковані, а робочі місця для некваліфікованої роботи», – каже Шиба.

За його словами, кожен дорослий лучанин повинен мати місце роботи, куди докладатиме свої зусилля, вміння, знання і отримуватиме за це достойну заробітну плату.

«А що, не треба глядіти старших людей у місті Луцьку? Що, тільки в Італії треба доглядати старших людей? Це має достойно оплачуватись, тоді знайдеться і така потреба в Луцьку. Або хіба обов’язково збирати полуниці в Польщі? Що, в Україні не треба збирати полуниці, лохину чи малину? Тільки потрібно так організувати роботу бізнесу, щоб він не був у тіні і щоб не видумував усяке для того, щоб вижити, не думав, як ухилятись від сплати податків», – розповідає Богдан Шиба.

Тоді, за словами кандидата на посаду Луцького міського голови, легалізується заробітна плата, будуть легальні робочі місця.

«Тоді бізнесмени Луцька і Волині зможуть наймати навіть на некваліфіковану роботу лучан і волинян. Це єдиний шлях. І це найголовніша проблема. Якщо люди будуть мати роботу, отримувати легальну достойну заробітну плату, вони зможуть собі забезпечити комфортні умови для проживання», –  переконаний Богдан Шиба.

Розповів кандидат на посаду Луцького міського голови і про інвестиції, які потребує увесь бізнес Луцька. За словами Шиби, в України достатньо грошей для того, щоб підстебнути розвиток малого і середнього бізнесу.

«Але треба, щоб перестали працювати тіньові схеми. Простий приклад: дотації з державного бюджету на садівництво, городництво, виноградарство, на вирощування тих самих полуниць з’їдаються магнатами. Скажімо, багатомільярдні дотації на тваринництво забирають декілька магнатів, наприклад, Бахматюк чи Косюк, які самі на такому високому рівні, що не мали би забирати ці дотації з бюджету. А вони мали би інвестуватись у малий і середній бізнес», – розповідає Шиба.

За словами Богдана Шиби, ці люди, ставши багатими в різний спосіб, дорвалися до влади, провівши своїх депутатів, отримавши посади, розпилюють бюджет.

«Вони забирають всі кошти, які мали би йти у внутрішні інвестиції. Тоді б не довелося випрошувати по всьому світу грошей, брати різноманітні позики. Бо працювали б наші, внутрішні гроші», – каже кандидат на посаду Луцького міського голови.

Читайте також: Богдан Шиба розказав, що зробив для Луцька, коли був мером

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром