Богдан Шиба розказав, що зробив для Луцька, коли був мером

01 Жовтня 2020, 17:22
5108

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповів, як змінив філософію руху громадського транспорту, вирішив проблему лучан, в яких протікали дахи, та зробив дорогу, яка без ремонтів служить для автомобілістів до сьогоднішнього дня.

Про це йдеться в інтерв’ю Шиби із журналістами Олегом Криштофом та Анастасією Качиною.

За словами Богдана Шиби, перший корисний проєкт, про який йому нагадують лучани, – це системний ремонт доріг в Луцьку. Приміром, жителі Луцька знають відрізок дороги на вулиці Набережній – від кільця на перехресті з вулицею Шевченка до Ковельської. Заново збудований у 2008 році, він 12 років служить автомобілістам без ремонту. 

«Цей відрізок дороги просто показовий, бо в самому центрі, щодня ним рухається багато автомобілів. А ще, окрім того, багато інших вулиць, як-от Конякіна чи Гордіюк, чи вулиця Героїв УПА на Вишкові, яка була непрохідною і непроїзною. Тобто дуже багато вулиць у місті Луцьку, які були капітально відремонтовані впродовж 2007-2010 років, досі служать нормально. Інші вулиці, які за той час ремонтувалися, вже по двічі-тричі ремонтуються, і все одно не такої якості, як ці дороги», – розповідає Богдан Шиба.


Виконав ексмер Луцька і програму «Дахи», в рамках якої капітально відремонтували більшість дахів, які в 2006-2007 роках були в аварійному стані. Це і дахи житлових будинків, і дахи соціально-культурних закладів: поліклінік, шкіл, садочків.

«Ця робота, може, й непомітна, бо потім – через рік, люди кажуть, що воно так і було, але в 2007 році всі дахи в Луцьку текли. І на чергову службу Луцької міської ради, як тільки починало дощити, 700-800 дзвінків було впродовж години, що дахи течуть. Цю проблему ми також вирішили», – каже Шиба.

Мало хто пригадає, що саме Шиба за своєї каденції вирішив проблему громадського транспорту: усунув півтисячі переобладнаних бусів, які хаотично їздили по місту, зупинялися будь-де, створювали затори та ДТП. Він змінив усю філософію руху громадського транспорту, пустивши Луцьком 50 автобусів, які їздили чітко за графіками по маршрутах.

«Для деяких людей це було несподіванкою навіть, бо раніше можна було вийти, махнути рукою, і там ці бусики наввипередки зупинялися, а тут раз – і навели порядок. За декілька місяців люди зрозуміли, що це зручно і краще. Вони звикли до цього, і зараз теж кажуть, що так було завжди. Це такі господарські основні проблеми, за які зачіплялися всі лучани щодня. І коли ці проблеми ми вирішили, то я задоволений тим, що лучани сказали: «У Луцьку завжди так було», – розповідає Богдан Шиба.

Коментарі
01 Жовтня 2020, 21:01
Так тримати
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром