Відомі українські та польські письменники закладуть ясеневий сквер у Луцьку

01 Жовтня 2020, 15:56
Відомі українські та польські письменники закладуть ясеневий сквер у Луцьку 3170
Відомі українські та польські письменники закладуть ясеневий сквер у Луцьку

Вже за кілька днів, 2-4 жовтня,  Луцьк перетвориться на місто літератури, на вулицях можна буде зустріти чимало відомих письменників, адже в ці вихідні відбудеться III Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера».

Цьогоріч організатори вирішили не обмежуватися літературними подіями, а й залишити пам'ять для міста, – інформує пресслужба фестивалю.

Цьогоріч організатори фестивалю реалізовують кілька медійних проєктів та, власне, фестиваль.

«Цей рік дозволив нам більше дізнатися про себе, про свою історію, про Велику Волинь», - розповідає директорка фестивалю Елла Яцута. Тому команда актуалізовує пам’ять про митців, краєзнавців та досліджує минуле краю. Цього ж року Луцьк сколихнула звістка, що впав Лесин ясен, тож організатори вирішили відновити традицію, аби в місті були «дерева літераторів».

Ідея створення ясеневого скверу належить письменнику та перекладачу Андрію Любці. Тож 3 жовтня о 12 годині в центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки планується висадити десять ясенів та закласти «Фронтера-сквер».

Акція символічна, аби відродити і зберегти в спогадах важливі постаті Великої Волині, організатори планують створити місце, де згодом будуть відбуватися культурні події. Захід відбудеться за підтримки Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Коли ми звернулися до управління з проханням допомогти, вони одразу ж погодилися. Дерева будуть теж з волинських розсадників, а працівники консультуватимуть, як за ними доглядати у майбутньому», - кажуть фронтерівці.

Звісно, сприяли акції і представники Луцької міської ради та комунального підприємства «Парки і сквери». До ідеї попередньо мають долучитися українські та польські письменники - учасники цьогорічного фестивалю “Фронтера”. Збір відбудеться об 11:45 біля «Луцької Венеції».

Читайте такожСтало відомо, хто виступить на «Фронтері». ПРОГРАМА

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024