Чорно-білий погляд майстра на революцію та війну

11 Листопада 2015, 09:37
3502

У рамках фестивалю документального кіно «Docudays UA» в Луцьку презентується несподівана виставка чорно-білих світлин відомого фотографа Олександра Глядєлова.

Виставка під назвою «Чуєш, брате?» триватиме з 24 по 29 листопада в Галереї мистецтв обласної організації Нацспілки художників, інформують організатори.

«Вона виставлятиметься в рамках ХІІ Мандрівного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays UA», – розповідають ініціатори виставки. – Фотознімки Олександра Гладєлова – це близько 60 світлин, які розповідають про героїчні сторінки Революції Гідності та війни на сході».

Автор фотографій досі знімає так, як знімали півстоліття тому – на чорно-білу плівку, використовуючи аналогову камеру з ручним наведенням фокуса, механічним взводом затвора і без функції «серійна зйомка». І ця технічна, здавалося би, деталь, робить його роботи принципово відмінними від потоку, що проходить перед нашими очима щодня.

«Знімати таким чином в епіцентрі бою практично неможливо, – кажуть експерти. – А тому фотографу доводиться вдивлятися в те, що відбувається в проміжках. Іншими словами – знімати не момент знищення, а життя».

Наступного дня після відкриття виставки, 25 листопада о 16:00 у цьому ж приміщенні відбудеться майстер-клас Олександра Глядєлова. На зустріч запрошуються професійні фотографи, фотожурналісти і просто любителі фотомистецтва.

До слова, реєстрація за телефоном: (066) 203-50-31.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром