Фекалії, дріжджі та зливні нечистоти: виявили три основні джерела неприємного запаху

11 Травня 2017, 13:20
2216

Неприємний запах у місті спричиняють результати переробки заводу з виробництва етилового спирту, збільшення несанкціонованих зливів нечистот та фекальні відходи з Гіркої Полонки.

Про це йшлося у четвер, 11 травня, під час прес-конференції щодо ситуації навколо поширення неприємного запаху у Луцьку.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що після закінчення морозів на гарячу лінію почали звертатися лучани, які нарікали на різкий неприємний запах у різних частинах міста.

Читайте також: На Травневі свята у Луцку смердіти вже не буде, – Костянтин Петрочук

Перевіривши інформацію, виявили три основні джерела поширення такий ароматів. Зокрема, це стосується цеху з виробництва етилового спирту, що знаходиться на території Гнідавського цукрового заводу. Технологія його виробництва передбачає додавання дріжджів, які у процесі бродіння викликають неприємний запах. Окрім цього, з цукрового заводу відкачують фекальні відходи зі школи №16 та багатоповерхівок мікрорайону. У комплексі це становить агресивну суміш, яка спричиняла неприємні запахи.

Читайте також: Гірка Полонка: мешканці перекрили трасу через сморід у селі

Крім того, останнім часом збільшилася кількість несанкціонованих зливів нечистот. Таких фактів за останній час не фіксували, проте місцеві стверджують, що неодноразово помічали подібні випадки.

Додають ефекту й злив фекальних відходів, які привозять на відстійники з Гіркої Полонки, та виявлені рештки трупів тварин.

Читайте також: «Запахло весною»: лучани не можуть звикнути до смороду в місті

 

Оксана ВЛАСЮК

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром