Луцьк долучиться до всесвітнього екологічного руху

30 Вересня 2020, 17:30
Луцьк долучиться до всесвітнього екологічного руху 2739
Луцьк долучиться до всесвітнього екологічного руху

Цьогоріч Луцьк вчергове доєднується до Всесвітнього руху «Робимо чистим світ», який відбувається в Україні під гаслом «Чиста Україна – чиста Земля».

Про це йдеться на сайті ЛМР.

З 24 вересня до 20 листопада у Луцьку відбуватимуться загальноміські екологічні акції. Зокрема, толоки з очищення парків, скверів, зелених зон, об'єктів природного-заповідного фонду місцевого значення, берегів річок та ставів на території міста Луцьк та населених пунктів Прилуцького старостинського округу.

Організовуватиметься передача на утилізацію зібраних від населення небезпечних відходів (відпрацьованих батарейок та акумуляторів, люмінесцентних ламп, термометрів тощо).

До 15 листопада організують збір макулатури у дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах до Всесвітнього дня вторинної переробки ресурсів.

Окрім того, Департаменту житлово-комунального господарства доручили забезпечити вивезення сміття та побутових відходів в місцях проведення масових заходів з прибирання довкілля та посилити роботу з ліквідації стихійних сміттєзвалищ.

Керівники підприємств, установ та організацій, незалежно від форм власності, повинні забезпечити прибирання територій від опалого листя та відходів на власних та прилеглих територіях.

В осінній період цього року продовжать роботу з розчищення Центрального парку культури і відпочинку ім. Лесі України, парку ім. 900-річчя м. Луцька від порослі та самосіву, доручено знести аварійні дерева на територіях об’єктів природно-заповідного фонду та за потребою буде проведено відновлювальні посадки на розчищених територіях.

За участю педагогічних та учнівських колективів відбуватимуться загальноміські толоки та санітарно-екологічні дні з прибирання власних територій, спортивних майданчиків, що перебувають в комунальній власності Луцької міської територіальної громади, територій прилеглих скверів, парків, зелених зон, водоохоронних зон і прибережних захисних смуг, річок з дотриманням карантинних обмежень щодо кількості учасників заходів.

У загальноосвітніх навчальних закладах триватимуть еколого-просвітницькі заходи з популяризації тематики компостування органічних відходів та озеленення територій.

Читайте також: Школярі Городищенської громади на відео закликали носити маски

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром