Городищенська рукодільниця присвятила бібліотечній справі пів століття

30 Вересня 2020, 13:55
Городищенська рукодільниця присвятила бібліотечній справі пів століття 1998
Городищенська рукодільниця присвятила бібліотечній справі пів століття

Всесвітній день бібліотек, який відзначають 30 вересня, особливий для мешканки села Городище Луцького району Софії Панасюк – вона відзначає 84-річчя.

Для жінки цей день – подвійне свято, бо ж сама бібліотечній справі присвятила 50 років життя. Про це йдеться на сайті Городищенської громади.

Численні нагороди – свідчення про сумлінне ставлення до обраної Софією Пахомівною професії, любов до якої прищепила  і  своїй невістці Галині.

На прохання згадати щось яскраве, неповторне зі свого життя, Софія Пахомівна неодмінно називає участь у драматичному та хоровому гуртках місцевого будинку культури. Односельчани добре пам’ятають ролі Пахомівни (так переважно кличуть її у селі) у виставах, п’єсах – це справжня насолода артистичним виконанням. Довгий час Софія Панасюк співала у Церковному хорі. А ще цю жінку знають як у нашому селі, так і далеко за його межами, як умілу весільну господиню. А весільний обряд печіння короваю за участі господині Софії – це справжнє дійство з колоритним співом, примовляннями. Будь-який ведучий весілля не в силі позмагатись з її співом, умінням гострого жартівливого слівця.

Улюбленою справою Софії Панасюк на сьогоднішній день є рукоділля.

«Хочу подарувати свої вироби – теплі шкарпеточки – синові та невісточці, любим  донечкам», – наголошує господиня просторої світлиці. «А ось рукавички внукам – їх у мене дев’ять, а правнучаток – восьмеро!» –  гордовито додає іменинниця.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024