Унікальне видання-путівник допоможе зібрати кошти на брайль-бокс

11 Травня 2017, 09:29
3516

Почалися продажі книги-путівника «Україна для Вас: найкращі маршрути очима інсайдерів». Всі гроші від продажу підуть на покупку принтера, який друкує книги для незрячих людей.

Щоб купити сучасний принтер, потрібно продати 2500 книг за ціною 250 гривень. 

У путівнику «Україна для Вас» 170 туристичних точок, і серед маршрутів немає Львова чи Одеси. Замість цього – Біле озеро з гліцерином для молодості, таємничі болота Міжрічинського парку і найкраща рибалка в Мезинському. Страви древлян на Житомирщині. Ферма з віслюками на Вінничині або кінний двір серед розкішних лугів на березі річки Снов. 

Це місця, про які складно дізнатися в інтернеті – краще купити книгу. Путівник «Україна для Вас» створили банк ПУМБ і видання L'Officiel. В інтернеті путівник продається тільки на Yakaboo.ua.
Зібрати гроші на принтер можна разом – купіть «Україна для Вас: найкращі маршрути очима інсайдерів»!

Читайте також: «Сім'ю і дім» шрифтом Брайля представлять на міжнародному «Книжковому Арсеналі»

Чому потрібен принтер?

В Україні близько 80 тисяч людей – із суттєвими порушеннями зору: це як населення двох міст розміром з Бориспіль. Вони можуть читати шрифтом Брайля.

За 25 років в Україні надрукували всього близько 300 видань шрифтом Брайля для дітей та дорослих. Основна частина – навчальна література та книги для дітей. 

Середній тираж кожного видання – 20-30 штук. Книги передають з рук в руки. Знаходяться спонсори на видання окремих книг. Щоб друкувати більше і різноманітніше, волонтерам потрібен сучасний професійний принтер – BrailleBox вартістю близько 16 тисяч євро.  

Новим принтером буде користуватися Braille Studio – соціальна волонтерська ініціатива, яка 100% надрукованих книг роздає безкоштовно незрячим людям по всій Україні.

Як підтримати?

- Купіть книгу-путівник – літні мандрівки стануть яскравішими. Загляньте всередину книги – такого видання ще не було.
- Сподобалась книга? Залиште відгук на її сторінці на Yakaboo.
- Розкажіть про путівнику своїм друзям або в соціальних мережах #УкраїнадляВас #напринтерБрайля

Читайте також: Київський майдан: незнайомець впізнав незрячого активіста, дав йому 200 гривень на брайль-бокс і зник

P.S. Як народилася ідея? 

Книгу створили банк ПУМБ і видання L'Officiel. Спочатку це був обмежений тираж під маркетинговий проект. Але після низки запитань «А де мої знайомі можуть купити цю книгу?» народилася ідея: випустити новий тираж, і грошима від продажу підтримати тих, хто друкує книги шрифтом Брайля. А щоб книгу могли купувати по всій Україні, організацію продажів взяв на себе інтернет-магазин Yakaboo.ua. Підтримайте проект і Ви!









1

1


 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром