Деталі смертельної аварії на перехресті вулиць Потебні-Гнідавської. ОФІЦІЙНО

29 Вересня 2020, 16:23
5403

Стали відомі деталі смертельної дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася на перехресті вулиць Потебні-Гнідавської на вихідних.

Про деталі повідомив начальник слідчого управління Олександр Климовський під час брифінгу 29 вересня.

ДТП сталася 27 вересня близько 22:40 за участю двох автомобілів, а саме Volkswagen Passat та Infiniti.

Відповідно до обставин на місті події встановили, що обидва водії транспортних засобів допустили певні порушення правил дорожнього руху. Водій Volkswagen Passat здійснив маневр ліворуч та виїхав на смугу зустрічного руху, не впевнившись в тому, що це буде безпечно.

Водій Infiniti перебував у стані алкогольного сп'яніння та перевищив швидкість допустимого в межах населеного пункту. Він виїхав на перехрестя й не зміг уникнути зіткнення по вказаному ДТП. Відомо, що його швидкість була приблизно 120 км/годину.

Також водій автомобіля Infiniti відмовлявся проходити тест на стан алкогольного сп’яніння. Зразки крові правоохоронці змогли відібрати примусово лише о 4:00, тобто більше ніж через шість годин від того часу, коли трапилась ДТП. На той момент стан алкогольного сп'яніння становив 0,36 проміле.

«Внаслідок цього ДТП ми маємо трьох потерпілих. Пасажирку автомобіля Infiniti, та двох людей з авто «пасат». Пасажирка Volkswagen Passat померла в кареті швидкої допомоги, інша пасажирка легковика травмована», – повідомив очільник слідчого управління Олександр Климовський.

Нині відкрито впровадження за статтею 286 Кримінального кодексу України. Йдеться про порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої.

На момент огляду місця події не змогли з'ясувати, на якій відстані автомобіль Volkswagen від автомобіля Infiniti розпочав здійснювати маневр. Тому що покази очевидців різнилися. Також не прийняли рішення про затримання будь-кого з водіїв відповідно до статті 280 Кримінального процесуального кодексу. 

За вчорашній день, 28 вересня, дослідили транспортні засоби, на яких рухались учасники ДТП і по цьому факту вже призначили експертизу технічного стану авто.

Також встановили очевидців, один зі свідків бачив цю подію від самого початку і до кінця. Завдяки йому провели слідчий експеримент за тих обставин, за яких була дорожньо-транспортна пригода. Він показав, на якій відстані знаходилися авто та обставини аварії, які нині лягли в основу проведення технічної експертизи, за результатами якої приймуть рішення й одному з учасників висунуть підозру за вчинення вказаного злочину.

Крім того, 28 вересня зняли відеоматеріали за напрямками руху обох авто і завдяки цим матеріалам встановили, з якою швидкістю рухався Infiniti.

Під час брифінгу повідомили, що справді в одному з авто була прессекретарка ГУНП Волинської області Ольга Бузулук. Вона була пасажиркою в авто Infiniti, вчора її допитали за вказаним фактом. Жінка дала свідчення, які лягли в основу кримінального впровадження. Вона отримала нетяжкі тілесні ушкодження й нині перебуває на лікарняному.

Інша пасажирка Volkswagen Passat мала більш тяжкі ушкодження, в неї була підозра на перелом кісток тазу. Нині жоден з учасників ДТП не затриманий, триває слідство.

Ольга Бузулук прокоментувала Район.Луцьк з приводу аварії, яка трапилася 27 вересня у Луцьку.

«Я справді була в автомобілі, яким у стані сп’яніння керував мій чоловік. Окрім того, він рухався зі значним перевищенням швидкості, однак я не могла вплинути на його протиправні дії. Наступного ж дня я надала правдиві свідчення з приводу аварії і всіляко сприяю слідству в розслідуванні причин ДТП та жодним чином не захищаю чоловіка.

Я завжди була, є і буду на боці Закону, тому що репутація органу, де працюю, і моя особиста репутація є для мене пріоритетом. Ніколи не сприйму того факту, що мій чоловік керував нетверезим і що це стало однією з причин цієї летальної аварії. Морально мені зараз дуже тяжко. Висловлюю щирі співчуття рідним загиблої, розумію, яка це непоправна втрата для них.  Прошу представників медіа не спекулювати на моєму сімейному житті та відділяти особисте від професійного», – зазначила Ольга Бузулук.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром