Вусенко vs Пустовіт: суди тривають

10 Травня 2017, 18:51
1703

У справі позову Юлії Вусенко до Луцької міськради і депутата Григорія Пустовіта щодо визнання не чинним та скасування рішення ради про усунення її з посади секретаря та поновлення на роботі заслухали відповідача. Пустовіт та його представник наполягають: він мав право підписувати рішення, адже такі повноваження йому делегувала сесія.

Чергове засідання відбулося 10 травня, – повідомляє ВолиньPost.

На слухання вже вдруге поспіль не з’явився представник міськради Олександр Рачков, тому справу слухали без нього.

Відтак, у ході свого виступу Пустовіт зауважив, що питання про усунення Юлії Вусенко розглядали ще минулоріч.

Щоправда після запитання Вусенко, чи є цьому якісь докази, Пустовіт уточнив, що це були неформальні домовленості «фракції «Батьківщина», «УКРОП» та інших». Він пригадав, що після смерті луцького міського голови Миколи Романюка секретар заявляла, що відправить листа до Верховної Ради. На це у неї, мовляв, не було повноважень, а такі дії викликали несприйняття у депутатського корпусу. Пустовіт апелював до того, що Вусенко рішення про проведення сесії винесла на бланку міського голови. За його словами, вона не виконувала обов'язків мера, тому не могла писати на таких бланках.

Згодом заступник мера вже заявляв, що «вона впиралася» не розпочинати 20-ту сесію, аби мати право вето. А щодо порушення термінів подачі проекту про заміну секретаря Пустовіт казав, що Вусенко й сама затвердила подання майже 120-ти таких проектів. Візи ж має ставити відділ секретаріату, за який би мала відповідати Вусенко. Зрештою, після майже годинного виступу Пустовіта йому почали ставити питання.

Вусенко уточнила, чому Пустовіт не заявляв про незаконність рішень, адже й інші сесії скликали на таких самих бланках. Позивач наполягала, що Пустовіт не мав права підписувати рішення, адже обійшов передбачені законом підстави. Наприкінці вона запитала, чи є представники фракцій, які підтримували її відставку, нині заступниками міського голови. Пустовіт зауважив, що не доцільно було ставити б представників «Самопомочі», які усунулися від голосування. На зауваження, що своєї думки не змогли висловити депутати фракції «Народного контролю», які не були на сесії, Пустовіт резюмував – це їхні проблеми.

Зрештою, опісля виступили й представники сторони відповідача, які наполягають – усе законно, а претензії Вусенко не обґрунтовані.

Після тривалих обговорень суд перейшов до дослідження письмових доказів. Представник відповідача повідомили, що їм необхідний час, аби ознайомитися із записом засідання сесії та з’ясувати питання щодо відрядження Юлії Вусенко. Тому суд оголосив перерву до 14:30 15 травня.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024