Луцьк, 22 червня: відзначення Дня скорботи, депутатські комісії та унікальний досвід для бізнесу

22 Червня 2015, 23:05
4334

Чим сьогодні жило наше місто – у короткому огляді подій.

Сьогодні відзначається День скорботи і пам’яті жертв війни, з цього приводу в Луцьку відбулася панахида за загиблими у Другій світовій війні, після якої лучани поклали квіти до могили невідомого солдата.

Начальник управління транспорту і зв’язку міської ради Анатолій Миронюк розповідав про якість пасажирських перевезень у Луцьку, зокрема поінформував, що найдовший у місті маршрут - № 23. Із кінцевої до кінцевої зупинки можна доїхати за 55 хвилин. Щодо проблем із графіком руху, то чиновник зауважив, що водії перетримують автобуси на зупинках, зокрема біля ЦУМу та Старого ринку.

Під час засідання комісії з питань призначення державних соціальних допомог було розглянуто 82 звернення громадян, серед яких, зокрема, 68 звернень громадян з приводу призначення житлових субсидій (у 22 випадках відмовлено).

А на засіданні постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розглядали питання про доцільність виділення 500 тисяч гривень на паркан для собачого притулку. Як виявилось, цей розгляд нічого не дав, адже, за словами директора КП «Ласка» Богдани Новарчук, гроші і так виділені з бюджету міста, їх уже витрачено на матеріали, тому про повернення не може йти мова.

Увечері сталася аварія, під час якої зіткнулися два автомобілі. ДТП трапилася на перетині вулиць Козакова та Московської. Потрапили в аварію автомобілі “Мітцубісі” і “Шкода”.

О 20 годині розпочалась незвична акція. Представники громадської організації «Національний альянс» в одній із камер Луцької тюрми відтворюють катівню часів НКВС. Кажуть, умови спробують створити максимально наближені, щоб показати молоді, в яких в’язницях доводилося сидіти в’язням часів війни.

Стало відомо, що під час шостої хвилі мобілізації до армії заберуть ще понад 250 лучан.

На вулиці Стрілецькій зусиллями активних жителів та громадських активістів і з допомогою міліції таки призупинили будівництво багатоповерхівки.

Також сьогодні відбувся майстер-клас PhD Кембриджського університету, викладача, автора однієї з найбільш яскравих програм Києво-Могилянської бізнес-школи «Школа управління продажем» Михайла Винницького (на фото). Понад 70 представників луцького бізнесу прийшли на цікавий захід, організований рівненською компанією Smart People.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром