Кривий Вал: якою буде вулиця після капремонту

10 Травня 2017, 15:24
2343

На вулиці планують замінити дорожнє покриття, облаштувати стоянки, зменшивши тротуар, або ж навпаки зробити її пішохідною.

Про це йшлося у середу, 10 травня, під час громадського обговорення проекту капітального ремонту вулиці Кривий Вал.

Як повідомив в.о. міського голови Ігор Поліщук, ремонтувати вулицю планують за минулорічною ціною. В кошторис входить лише ремонт вулиці, не враховуючи реконструкцію фасадів будівель.

За словами архітектора Олександра Балана, цього разу не кластимуть плитку ФЕМ, яку вирішили не використовувати у Старому місті. Якщо після зняття асфальту виявлять придатну до використання бруківку, покриття вимостять автентичним камінням. Якщо ж бруківку не вдасться відновити, кластимуть нову.

Також, як повідомив Олександр Балан, на вулиці планують облаштувати дві стоянки. Задля цього хочуть зменшити пішохідну зону, яка, відповідно до норм, становитиме 2 метри 25 сантиметрів. Крім того, планують встановити обмежувачі руху у формі півкуль. Подібні наразі стоять на вулиці Лесі Українки.

Натомість депутат Павло Данильчук запропонував зробити вулицю пішохідною (від в’їзду до «Гранд Персона» до повороту на П’ятницьку Гірку).

Окрім цього, розглянули на обговоренні й пропозицію депутата Микити Рабана, який зауважив, що варто ремонтувати вулицю повністю, до повороту на Набережну. На це Ігор Поліщук відповів, що спершу треба підготувати проектно-кошторисну документацію і вивчити можливість  здійснення ремонту на двох відрізках вулиці.

Дерева вздовж вулиці зрізати не будуть, адже за визначенням спеціалістів, вони перебувають у хорошому стані. Проте у місцях, де небагато зелених насаджень, планують висадити нові. Крім цього, хочуть замінити ліхтарі на енергозберігаючі та встановити урни.

Ремонтні роботи виконуватиме підприємство «Бетон Брук Сервіс», яке надає гарантію на 7 років. Пропозиції громадськості щодо облаштування вулиці приймають до кінця цього тижня і упродовж наступного.

СХЕМУ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ЗА ПОСИЛАННЯМ

 

 

Коментарі
10 Травня 2017, 18:49
Добре що знову повернулись до цієї теми. Бо до приходу у крісло Поліщук був категорично ПРОТИ. Тепер став КАТЕГОРИЧНО ЗА(?) -я про ремонт вулиці. Проект нормальний, виважений. (як для капремонту). Шкода, що фасади не зачепили. Балан на цю тему достатньо сумно жартував, згадуючи обіцянки Яковлева робити лише комплексні проекти. Поліщук такого навіть не обіцяє. Так і стоятимуть робдерті. Але хоч щось.
10 Травня 2017, 19:10
Место сіденія такі опредедяєт точку зренія. Ото Романюк делал- работал. Укропи крітікавалі-мітінгавалі. А тут крітіковать такі єсть каму. Работать- лучее Романюка- с єтім хуже. Папробуйте такі манамаха шапочку! Тяжела ноша?
11 Травня 2017, 01:46
Хіба це проект?! Так, ЕСКІЗик...
11 Травня 2017, 01:48
коли попросять фасади - у відповідь - "через 7 років"!!!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024