Майбутні лісівники з Луцького НТУ практикувалися у Воротневі 

28 Вересня 2020, 13:12
Майбутні лісівники з Луцького НТУ практикувалися у Воротневі 2355
Майбутні лісівники з Луцького НТУ практикувалися у Воротневі

Уже традиційними стали заняття у воротнівському Лісівничому молодіжному центрі  для  майбутніх лісівників з Луцького національного технічного університету. Цього разу тут побувала делегація студентів та викладачів кафедри лісового господарства, галузевого машинобудування та аграрної інженерії.

Про це йдеться на сайті Волинського ОУМЛГ.

«Співпраця лісівників та профільного вишу є надзвичайно важливою. Ми, викладачі, можемо називати десятки переваг такої форми навчання. Але головне, що в захваті самі студенти. Не секрет, що найважливіше у навчальному процесі – зацікавити молодь. І таким чином нам вдається це зробити. Тому я дуже вдячний, перш за все, начальнику управління  Олександрові Кватирку за надану можливість та сприяння. І всім лісівникам, які нам у цьому допомагають», – наголосив завкафедри лісового господарства Олександр Герасимчук.

Викладачка кафедри лісового господарства Наталія Ковальчук провела для майбутніх лісівників практичні заняття з «Дендрології» і «Лісової фітопатології та ентомології».

Основу для проведення подальших наукових досліджень надали студентам викладачі з галузевого машинобудування та кафедри аграрної інженерії Віталій Пуць, Микола Толстушко та Руслан Кірчук.

Цього разу з допомогою дрона у Воротневі також провели практичне  заняття з «Лісової геодезії».

Самі ж студенти ще й досі ділилися враженнями від попереднього візиту, що відбувся напередодні професійного свята лісівників. Тоді керівниця Центру Валентина Юхимчук провела для них навчально-ознайомчу екскурсію.

Олександр Герасимчук зазначив, що такі заняття для студентів цінні не лише теоретичними знаннями, які вони отримують, а й практичними навиками. Самі студенти влаштовують тут цілі наукові дебати та дискусії, постійно привносячи щось нове у стандартний освітній процес.

Читайте також: Гриби загострюють хронічні хвороби. Як не стати жертвою «тихого полювання»

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром