Луцький письменник вчив студентів писати романи

10 Листопада 2015, 14:53
3017

У День української писемності та мови відбулася зустріч волинського письменника Івана Корсака зі студентами Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, Інституту філології та журналістики.

Вчора, 9 листопада, Іван Корсак представив студентам дві останні роботи – «Перстень Ганни Барвінок» та «Вибух у пустелі».

«Перстень Ганни Барвінок» – це жіночий роман про непросту долю Ганни Барвінок, її стосунки з Пантелеймоном Кулішем.

«Ті імена світять нам крізь мліч далеких років, і то не байдуже світло, що вихолонуло у більш ніж столітнім путі, воно зігріває й досі наші серця. Саме ці імена ставили українську літературу в один ряд з кращою європейською. Святі і грішні, великі в подвижництві своєму й кумедні у дріб’язку буднів, – мають перед нами постати такими, якими насправді були. І це не применшить їх величі…» – зауважив автор.

«Вибух у пустелі» – роман про знакову українську родину Кістяківських.

Георгій Кістяківський, головний герой роману, бере участь у розробленні атомної бомби, аби протистояти фашизму німецькому чи російському, а ще як науковий радник Президента США долучається до підготовки перших астронавтів для польотів на Місяць, розвитку балістики і так само має мужність сказати «ні» тому, що противиться його совісті чи цивілізаційному поступу людства.

Студенти ставили різні запитання автору – і непрості, і цікаві, і пов’язані із його журналістською діяльністю. Цікавилися, як Іван Корсак обирає нові історичні постаті для написання книги, чим мотивує свій вибір. Запитували, чи стала в нагоді під час написання історичних романів його журналістська діяльність. Чи пише зовсім нові матеріали, чи використовує матеріали набуті ще за радянських часів під час його роботи у газетах та ін.

Відповідями слухачі щиро цікавилися, бо їх хвилює майбутнє видавництв, адже планують теж провадити письменницьку діяльність, видавничу, стати журналістами.





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024