У Луцьку пройдуть заходи музичного фестивалю «Стравінський та Україна»

27 Вересня 2020, 16:58
У Луцьку пройдуть заходи музичного фестивалю «Стравінський та Україна» 4694
У Луцьку пройдуть заходи музичного фестивалю «Стравінський та Україна»

З 1 по 28 жовтня в Устилузі та Луцьку відбудеться 17 музичний фестиваль «Стравінський та Україна».

Це виняткова подія в культурному житті краю з огляду на пандемічні обмеження, які дирекція зобов’язана враховувати під час масових заходів. Про це повідомляє Василь Ворон, худкерівник фестивалю.

9 жовтня у музеї-садибі композитора Ігоря Стравінського в Устилузі відомі волинські науковці Олена Огнєва і Віктор Давидюк обміняються думками на тему: «Весна священна» Ігоря Стравінського і «Лісова пісня» Лесі Українки в контексті європейського модернізму». Під час розмови відбудеться презентація найновіших друкованих видань історикині Олени Огнєвої (до 30-річчя музею Ігоря Стравінського) та етнолога Віктора Давидюка (монографія «Круглий рік»).

У програмі сімнадцятого фестивалю передбачені три виставкові проєкти.

9 жовтня відкривається експозиція з нагоди 25-ліття фестивалю «Стравінський та Україна» у музеї-садибі Ігоря Стравінського.

15 жовтня покажуть фотовиставку «Відлуння «великого ритму» (1965-1991)» у приміщенні Волинської обласної філармонії; один із розділів присвячений філармонічному вокально-інструментальному ансамблю «Світязь».

27 жовтня планують розпочати новий виставковий проєкт «Україна співає поезію» спільно з науковцями Волинського краєзнавчого музею. 

28 жовтня фестиваль «Стравінський та Україна» завершуватиме «польський день» у Палаці культури міста Луцька: вокально-інструментальний дует «Манюха і Ксаверій» презентуватиме свій сенсаційний компакт-диск «Ой бором, бором», який етнолог і вокалістка Манюха Біконт створила на матеріалі автентичного фольклору з Волинського Полісся. Напередодні концерту запланована зустріч поляків з волинськими дослідниками та популяризаторами традиційної культури Полісся у програмі «Різні барви фольклору»  у Волинському національному університеті імені Лесі Українки під патронатом Генерального консульства РП у Луцьку, нашого незмінного партнера з 2005 року.

Читайте також: У Музеї Корсаків відкрили виставку урбаністичних картин


 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024