Богдан Шиба розповів, чому його дружина отримувала соціальну допомогу

26 Вересня 2020, 18:07
6381

Кандидат на посаду Луцького міського голови Богдан Шиба розповів, чому вв’язується у політичну боротьбу, на що витрачає 600 тисяч річної зарплати, чому його дружина отримувала соціальну виплату і чому на жовтневі вибори йде не від партії, а шляхом самовисування.

Про це Шиба розповів у інтерв’ю журналістам Олегу Криштофу та Анастасії Качині.

«Я завжди в політиці грав за чесними правилами. І вважаю, що політика брудна чи чиста, залежить від того, хто її робить. Я ніколи не переступав правил гри, не використовував якихось тіньових методів і не брав участь у жодних схемах: чи в політичних, чи бізнесових. Старався впродовж свого життя – на всіх виборах – дотримуватися правил, законів. І якщо вигравати, то тільки чесно», – розповів Богдан Шиба.

Впродовж свого життя ексмер Луцька Богдан Шиба не мав зв’язків ні з жодною олігархічною групою, ані з жодним олігархом. На місцеві вибори йде шляхом самовисування, оскільки переконаний, що міський голова мусить служити усім жителям громади, а не політичним партіям чи олігархам.


 

«Більшість політичних сил вже безпосередньо керуються і фінансуються магнатами. Мільярдерами, які мають засоби масової інформації, владу в різноманітному вигляді і вплив на життя. Це бізнесмени, які переступили межу, пішли у владу і там нав’язують свої схеми, пробуючи перетворити державу на феодальні наділи», – вважає Шиба.

Нині Богдан Шиба очолює державне підприємство «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації». Згідно з декларацією за минулий рік, його зарплата становить 600 тисяч гривень, в середньому це 50 тисяч щомісяця. Зарплата міського голови удвічі менша. Однак, за словами Богдана Шиби, він звик жити не розкошуючи. Нині майже третину своєї зарплати він витрачає на різноманітні проєкти: молодіжні, мистецькі, благодійні.

«Якщо відняти гроші, які я витрачаю на благодійність, то та зарплата, яку я використовую у власних цілях, буде меншою, ніж зарплата міського голови», – каже Шиба.

Раніше у ЗМІ публікували інформацію, що, попри те, що зарплата Богдана Шиби – декілька десятків тисяч гривень, його дружина отримує соціальну допомогу.

Цю інформацію кандидат на посаду Луцького міського голови прокоментував так: «Моя дружина отримувала соціальну допомогу, коли звільнилася з роботи, тому що вона мусить доглядати мою тещу – свою маму, яка вже в зрілому віці, їй вже під 90. Вона живе сама в Локачах. Тому дружина звільнилася з офіційної роботи і якийсь час отримувала допомогу з безробіття. Але це було ще у 2018 році».

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром