На історичному факультеті СНУ представили виставку творчих робіт «Точки дотику»

26 Вересня 2020, 09:29
5249

Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки спільно з Волинським коледжем культури і мистецтв імені Стравінського  створили виставку творчих робіт «Точки дотику».

Її урочисте відкриття відбулося на факультеті історії, політології та національної безпеки 25 вересня.

Організувала виставку творчих робіт кафедра образотворчого мистецтва та дизайну СНУ імені Лесі Українки.

«Ця мистецька подія надзвичайно значуща тому, що мистецтво дає людині і політ в житті, і, врешті решт, це життя робить змістовним. Я думаю, ми тут зробимо і виставку художньої школи. Для студентів це буде цікаво», – розповів директор Луцької художньої школи Іван Гаврилюк.

1




Ідея та загальна концепція виставки полягає у тому, щоб віднайти ті точки дотику видів образотворчого мистецтва, графіки, декоративно-прикладного мистецтва, які ми можна побачити в «Просторі ідей».

Читайте також: На історичному факультеті СНУ у Луцьку – дизайнерський оновлений хол 

«Це справді простір ідей, простір вільної творчості, яка має надихати. Плекаю надію, що на цій виставці все не зупиниться. Луцьк теж має стати центром мистецтва. Ми говоримо про різні художні школи: Львівську, Київську, Харківську, а чому не говоримо про Волинську? Вона теж має право на життя, а це, власне, заклади, які її творять. Тому бажаю успіхів в такому організаційному напрямку роботи і сподіваюсь на подальшу співпрацю», – додає гостя Софія.

Роботи представлені в «Просторі ідей» сповнені яскравих фарб та народних мотивів. Серед них: картини, в’язані полотна, вироби з дерева та плетені кошики.




«Цей простір називається в нас «Простір ідей». В психології, наприклад, ми дуже багато використовуємо арт-терапевтичних засобів, аби покращити психічний стан здоров’я, розумову активність. Тому сьогодні ми можемо назвати цей «Простір ідей» також простором здоров’я та естетики, тому що насправді ці картини роблять цей простір кращим, здоровішим, естетичнішим завдяки вам, молодь», – поділилася проректорка СНУ Лариса Засєкіна.

Завідувач кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Дмитро Авраменко зазначив, що такий простір не повинен бути без творчості, ідей.

«Коли ми створювали цей простір, то одним із завдань було облаштувати локацію, де і можна проводити отакі просторі і світлі виставки», – наголосив Дмитро Авраменко.

Роботи, каже, відбирали стільки, скільки могло вміститися (сміється, – авт.).

«Тут тільки маленька частина того, що ми робимо. Там де мистецтво – там приємно перебувати. Ми створюємо простори, лікуємо власними роботами. Ми – ті, хто несе прекрасне в світ. В нас дуже велика, хороша місія і такі виставки показують вам, що ми можемо і на що здатні», – звернувся до студентів Дмитро Авраменко.

Виставку можна оглянути до 5 жовтня.








 

Альона БЄЛОВА

Фото авторки та Олега Бурлаки

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром