Стрілецька: люди зупинили скандальне будівництво

22 Червня 2015, 19:20
5809

Триває конфлікт навколо забудови на Стрілецькій 21Б. Мешканці, які сусідять з будмайданчиком, підняли на ноги міліцію, виконком, громадських активістів і таки домоглися свого: роботи призупинили. 

Суперечки між забудовником і мешканцями прилеглих будинків ідуть через прибудинкову територію, де мав бути спортмайданчик, але після зведення новобудови не лишиться місця навіть на проїзд і парковку. На останньому виконкомі було прийняте рішення призупинити будівництво до врегулювання проблемних питань.

Розрита дорога зі сторони залізничної колії
Розрита дорога зі сторони залізничної колії

Та забудовники проігнорували це рішення і з самого ранку взялися мурувати. Обурені мешканці влаштували спонтанні збори і стали вимагати негайного припинення будівництва. Цього їм вдалося добитися після двох годин перемовин з виконавцями робіт та з приїздом міліції. 

Також на місце події прибули громадські активісти Луцька та члени виконкому.

Як розповіли мешканці, наразі вже не йдеться про незаконне будівництво тут багатоповерхівки замість спортивного майданчика. Вони просто хочуть почути від власника: де буде проходити територія доїзду до багатоповерхівки, де будуть розташовані дитячий майданчик, парковка та всі інші важливі об`єкти.

Мешканці пишуть колективне звернення до вищих інстанцій
Мешканці пишуть колективне звернення до вищих інстанцій

«Тут і так місця мало. Забудовник добре розуміє, що нашим майбутнім сусідам доведеться їздити через нашу територію. І, звісно, що тоді вже доведеться нам якось ділитися. Але люди, які вже купують квартири тут, не знають, що у і них невизначена прибудинкова територія», - розповідає лучанка Олена. 

«Крім того, вони розрили дорогу з іншої сторони, не зрозуміло як це погодили із залізницею. Зараз потрібно розібратися в цій ситуації і почути відповідь від забудовника. А він навіть на контакт не йде», - додала мешканка Юлія Вусенко.

 

Лучани чекають на приїзд правоохоронців
Лучани чекають на приїзд правоохоронців

Поки присутні оглядали об`єкт, викликали міліцію. Правоохоронці прибули майже через годину після виклику. Вони звернулися до підрядника щодо негайного припинення будівництва і запропонували йому розписку. Чоловік після кількахвилинної дискусії з громадськими активістами та мешканцями  все-таки підписав документ. Однак  зазначив, що  ніяких повідомлень про те, що будівництво потрібно припинити, від забудовника не було. 

Нарешті прибули міліціонери. Чекають на начальство
Нарешті прибули міліціонери. Чекають на начальство

Луцький депутат Павло Данильчук і член виконкому Олег Бондарук
Луцький депутат Павло Данильчук і член виконкому Олег Бондарук

Заступник начальника Луцького УМВС Віктор Пархомчук  вручає розписку про припинення будівельних робіт підряднику
Заступник начальника Луцького УМВС Віктор Пархомчук вручає розписку про припинення будівельних робіт підряднику

Чоловік підписує розписку
Чоловік підписує розписку

 
Заступник начальника Луцького УМВС Віктор Пархомчук прокоментував ситуацію, що склалася: 

«Справді, йшло будівництво всупереч рішенню виконкомуйого призупинити. Ми ознайомили будівельників з документом. Як далі буде розвиватися справа, побачимо. Наразі все відбулося спокійно. Порушення громадського порядку зафіксовано не було», - зазначив заступник начальника.

Заступник начальника Луцького УМВС Віктор Пархомчук
Заступник начальника Луцького УМВС Віктор Пархомчук

Наразі мешканці розійшлися по своїх домівках. Але вони не впевнені, що завтра зранку будівництво не продовжать.

Робочий з мешканцем прилеглого будинку обговорює проблему незаконної забудови
Робочий з мешканцем прилеглого будинку обговорює проблему незаконної забудови

Вони ж не збираються зупинятися на досягнутому сьогодні і планують надалі писати листи-звернення до депутатів Верховної Ради та намагатимуться вирішити це питання на вищому рівні.

«Все залежить від власника. Якщо він не хоче нічого змінювати і нас чути, то будемо щодня міліцію викликати», - резюмувала Юлія Вусенко.

 

 

Аріна КРАПКА

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром