У краєзнавчому музеї презентують виставку до Дня захисту тварин

24 Вересня 2020, 15:51
Витинанка Андрія Пушкарьова (фото ілюстративне) 3970
Витинанка Андрія Пушкарьова (фото ілюстративне)

У Волинському краєзнавчому музеї відбудеться презентація виставки «Зооморфні мотиви в українському народному мистецтві».

Про це повідомляє адміністрація музею.

На виставці покажуть матеріали з фондів Волинського краєзнавчого музею та Музею етнографії Волині та Полісся при Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

Відкриття виставки приурочене до Всесвітнього дня захисту тварин (4 жовтня). На ній продемонструють твори народного мистецтва ХХ – початок ХХІ століття із тваринними мотивами українських авторів, зокрема Андрія Пушкарьова, Володимира Кусика, Софії Пасюк, Анатолія Філозофа та інших.

В експозиції будуть представлені:

  • колекція традиційних вишитих рушників ХХ – ХХІ ст.;
  • святкове жіноче вбрання Волині та Волинського Полісся ХХ ст.;
  • народні вишиті картини;
  • керамічні вироби та скульптура;
  • народні іграшки із соломи, дерева і глини;
  • традиційні українські писанки і витинанка;
  • сувенірні художні фігури птахів.

Презентація відбудеться 2 жовтня о 14:00. Виставка діятиме впродовж жовтня 2020 – січня 2021 років та буде цікавою не лише для професійних художників, майстрів народного мистецтва, але й для студентів, дітей та усіх зацікавлених народним мистецтвом.

До виставки підготували дві авторські екскурсії Аліною Андреєвою, молодшою науковою співробітницею науково-експозиційного відділу етнографії та народних промислів Волинського краєзнавчого музею та Вікторією Семенчук, магістранткою спеціальності «музеєзнавство, пам’яткознавство» Волинського національного університету імені Лесі Українки.

В рамках виставки діятиме музейна майстерня «Пташка», у якій проводитимуться майстер-класи з петриківського розпису, гончарства, аплікації та інші.

Читайте такожУ Луцьку відкриють виставку творчих робіт «Точки дотику»

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024