Хакерів, які обкрадали луцькі банкомати, судитимуть у Києві

08 Травня 2017, 14:46
2336

Зловмисники за два роки о викрали з банкоматів, розташованих на території міст Києва, Львова, Павлограда, Житомира, Трускавця та Луцька майже 2,5 мільйона гривень.

Обвинувальний акт до суду щодо п’яти осіб направила Покуратура міста Києва. Організована група діяла упродовж 2015 - 2016 років.

Діяли зловмисники переважно у нічний час. За допомогою ключів від сервісної частини банкомату, один з зловмисників відкривав дверцята банкомату та вставляв до USB виходу флеш-носій з вірусом, дія якого була спрямована на неконтрольовану видачу банкнот.

Отримавши грошові кошти викрадачі залишали місце злочину.  При цьому, вірус відключав банкомат від системи банку, тому недостача грошових коштів виявлялася лише при проведенні інкасації.


 

За місцем проживання учасників організованої групи було вилучено два справжніх банкомати, на яких вони тренувалися та випробовували віруси, вкрадений системний блок з банкомату, адреси банкоматів, де були скоєні крадіжки, підроблене посвідчення працівника банку, дискети та оптичні диски, пристрій для зчитування чипів та банківських карток, двадцять одна банківська картка, а також інші речові докази.



 

За результатами досудового розслідування зловмисникам інкримінується незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж, підроблення документів та вчинення крадіжок в особливо великих розмірах, організованою групою.

Злочинцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром