Як у ЛНТУ першокурсники проходили посвяту

23 Вересня 2020, 10:21
4933 Джерело: Фото: пресслужба ЛНТУ

Майже дві тисячі першокурсників, що вступили на бакалаврат та магістратуру пройшли урочисту посвяту у студенти Луцького НТУ.

Про це повідомляє пресслужба університету.

Традиційний щорічний захід відбувся у парковій зоні Луцького НТУ біля корпусу «Б».

Розпочався захід із спільного виконання Державного Гімну України, а згодом із вітальним словом виступив в.о. ректора Луцького НТУ Петро Савчук. Він зазначив, що цей день святковий не лише для ЛНТУ, а й для Волині та України, адже серед студентів є майбутні фахівці,за якими майбутнє та можливості нашої країни.

«Ми зробимо все, аби ви вийшли на ті вершини, на які заслуговуєте, втім усе в ваших руках. Ви нам повірили, а ми віримо вам, тому нехай ваш шлях буде успішним, бажаю усім вступити до магістратури, а сьогоднішнім магістрам невдовзі одягнути мантію і пишатися своїми здобутками та університетом», – наголосив Петро Савчук.


Із особливим днем для кожного першокурсника привітала голова Волинської обласної ради Ірина Вахович. Вона подякувала новоспеченим студентам за вибір ЗВО і закликала молодь із користю провести студентські роки.

«Щиро вас вітаю із прекрасним днем – початком здобування ваших знань у найкращому університеті України. Для Волині Луцький НТУ є особливим, адже потенціал технічної, інженерної, економічної освіти є неймовірно великим. Інтелект українця визнаний у всьому світі, на нього багато зазіхань зі сторони інших держав, тому я вдячна вам за те, що ви обрали український навчальний заклад», – додала голова облради.


Із напутнім словом виступив директор Волинського обласного центру зайнятості та випускник Луцького НТУ Роман Романюк. Він запевнив першокурсників у правильному виборі ЗВО, адже саме цей заклад має велику історію, мудре керівництво та досвідчений професорсько-викладацький склад, які дають ґрунтовні знання.

Згодом ректор Волинської православної богословської академії отець Володимир спільно із присутніми прочитали спільну молитву, а священнослужителі окропили студентство святою водою, аби Господь благословив і освятив їхнє навчання.


Із творчими дарунками для першокурсників виступили зразковий ансамбль танцю «Мрія», під керівництвом Юрія Сухарєва та переможниця Всеукраїнських конкурсів та фестивалів Юлія Собуцька. Щире батьківське слово промовила мама студентки першого курсу й заступниця декана ФЕТЕ Ірина Бандура. Водночас в.о. ректора Луцького НТУ відзначив подяками найкращих першокурсників, які набрали 190 та більше балів на ЗНО.

На завершення свята, студенти долучилися до танцювального флешмобу, почастувалися стравами польової кухні та насолодилися концертом гурту «Чорні черешні».

Читайте також: Мантії, халати та промови: як першокурсники Лесиного вишу давали присягу



 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39