Як у Луцькому зоопарку адаптувалася пара сервалів

22 Вересня 2020, 14:53
3559

Цими вихідними у Луцькому зоопарку з'явилася нова пара ссавців родини котячих – сервали. Тварин надали на перетримку до луцького звіринцю з дружнього львівського «Лімпопо».

Про це «Суспільному» розповіла директорка зоопарку Людмила Денисенко.

«Практика обміну тваринами між дружніми зоопарками не нова. Зоопарки не мають можливості купити тварин, тому часто обмінюються. На таких умовах у Луцькому зоопарку вже 5 років живуть тигри», – каже Денисенко.

Сервали потрапили до звіринцю через те, що був вільний вольєр, який підходив для цих тварин, тому вони тимчасово оселилися тут. Усі вольєри, які будують у Луцькому звіринці за власно зароблені гроші. Цього року планують збудувати новий вольєр для павичів.

Після приїзду тварини вже адаптувалися до нової оселі. 

Самець виходив зі сховку погуляти вольєром. Самка виходила вночі, оскільки ці тварини звикли вести нічний спосіб життя. Ссавці походять родом із Африки. У дикій природі сервали живуть серед боліт та очерету. Полюють на гризунів, птахів та жаб. Мають довгі ноги, великі вуха, та забарвлення, як у гепардів. 

Сервали від їжі не відмовляються на новому місці проживання. Це хороша ознака, що їм тут комфортно, - каже Людмила Денисенко. До їхнього раціону входить – курятина та яловичина.

Тварини перебуватимуть у Луцьку впродовж 2-3 років.

Читайте також: У Луцькому зоопарку оселилися нові мешканці

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром