Тренінг-курс для луцьких студентів у Львові

09 Листопада 2015, 17:57
3064

Активісти Молодіжного центру Луцька закликають небайдужу до державницьких перетворень молодь вивчитися на тренінгових курсах з освіти в галузі прав людини «Роль органів студентського самоврядування у захисті прав людини».

Тренінг відбудеться 23-28 листопада в Національному університеті «Львівська політехніка», що на вулиці Степана Бандери, 12 у Львові.

За словами волонтера Соломії Волох, цей національний тренінговий курс організовано за сприяння Всеукраїнської молодіжної громадської організація «Національний студентський союз» спільно з Колегією студентів і аспірантів «Львівської політехніки». А також за підтримки Молодіжного департаменту Ради Європи та Міністерства молоді та спорту України.

«Завдання тренінгового курсу – поглибити знання учасників щодо ключових питань у сфері прав людини в процесі неформального навчання молоді, – зазначається на сайті Міністерства молоді та спорту України. – Заодно має за мету ознайомити учасників із освітніми підходами та методами по роботі молоді з посібником із прав людини РЄ «Компасу», створити можливості його апробувати й критично осмислити; підвищити розуміння молодіжної участі, розглянути сфери та рівні участі молоді, зокрема на прикладі органів студентського самоврядування; посилити здатність учасників адвокатувати впровадження принципів Хартії з питань демократичного громадянства та освіти з прав людини у формальних та неформальних умовах та програмах; ознайомити учасників з механізмами захисту прав людини в Україні; проінформувати учасників про можливість долучення до кампанії РЄ «Рух проти мови ненависті», пов’язати її із іншими ініціативами у сфері прав людини та побудови миру; сприяти налагодженню співпраці представників органів студентського самоврядування, молодих лідерів, молодіжних громадських організацій та інших зацікавлених сторін у питаннях прав людини».

Організатори тренінгу запрошують до участі лідерів органів студентського самоврядування, представників молодіжних громадських організацій, а також інших осіб, зацікавлених освітою у галузі прав людини.

«Для участі необхідно заповнити заявку он-лайн, – роз’яснюють волонтери. – Заявки на участь у заході приймаються до 23:59:59 години 13 листопада. Результати відбору учасників будуть повідомлені до 17 листопада. Принагідно хочемо зазначити, що відібрані учасники тренінгу забезпечуються проживанням, харчуванням і методичними матеріалами. Дорожні витрати відшкодовуються».

Додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою [email protected] або в голови оргкомітету тренінгу Анатолія Ігнатовича (тел. (067)603-80-03).

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром