У Волинській бібліотеці можна буде створити мобільну гру за улюбленою книгою

20 Вересня 2020, 12:06
4588

Вперше в Україні у волинській бібліотеці кожен охочий зможе створити в мобільному додатку свою гру за улюбленою книгою.

Про це повідомляє Волинська обласна бібліотека для юнацтва.

У приміщенні бібліотеки 18 вересня, що на проспекті Волі, 2, відбувся онлайн-тренінг від Марчіна Скрабки «Гейміфікація книжок, контенту і культурних заходів на смартфонах як спосіб агітації покоління Y та Z до культури і читання» для працівників бібліотеки, студентів Луцького НТУ спеціальності «прикладна лінгвістика», учнів КЗ «Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №17 Луцької міської ради», ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні та патрульних поліцейських.

Спікер з Польщі ділився досвідом, як зацікавити молодь книгами за допомогою онлайн-ігор на кшталт гри PokemonGo. У Польщі та країнах Скандинавії ця інновація доволі популярна.  Переклад на українську озвучувала Ірина Войтенко.

Волинська обласна бібліотека для юнацтва стала переможницею у конкурсі інфраструктурних грантів, що підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe. З 1101 заявки бібліотека одна з 35 організацій-переможців з проєктом «Гейміфікація: вчимось граючи» на загальну суму понад 250 тисяч гривень.

За кошти першого траншу бібліотека придбала: потужний ноутбук, найновіші планшети, надсучасний фотоапарат зі штативом, маршрутизатори для з’єднання з інтернетом, а також доступ до програмного забезпечення «ActionTrack».

Нова інфраструктурна ситуація дасть можливість проводити майстер-класи (навчання по створенню квестів для бібліотекарів, викладачів, школярів та студентів) та створювати і  проводити квести на основі книжок для школярів та студентів Волинської області. За допомогою браузера через програмне забезпечення (редактор, авторський веб-інструмент, що допомагає створити необмежену кількість ігор і надіслати їх в додаток, використовуючи гугл-карти).

Гра буде використовуватись в бібліотеці або поза нею через Google-карти. Вона з прив’язкою до місцевості та технологією доповненої реальності, у яку треба грати зі смартфоном.

Бібліотекарі також будуть заохочувати молодь до читання, збільшувати інтерес до сучасного візуального мистецтва, культури, історії, навчання та читання серед підлітків (так звані міленіали та покоління Z).

Нова послуга у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва вже незабаром.

Слідкуйте за проєктом на сторінках: https://www.facebook.com/Volyn.Youth.Library/https://www.facebook.com/projectGamification/, https://www.instagram.com/librarylutsk/ та на сайті http://vollibr.org.ua/

Логотип розробника
Логотип розробника

Довідково:

Марчін Скрабка – юрист, інноватор, незалежний бізнес-аналітик і консультант, власник goodbooks.pl. Багато років працює видавцем у Wolters Kluwer Poland та Young Digital Planet (Sanoma Learning), де він створював онлайнові та мобільні проекти. Заснував декілька стартапів на зразок prawosocjalne.pl – інноваційна онлайнова правова інформаційна система з юридичними відомостями для соціальних працівників, або ж czekieklimaty.pl – найбільший онлайн-магазин літератури, фільмів і музики з Чехії на польському ринку.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром