На Рівненщині та Волині безкоштовно перевірятимуть слух

20 Вересня 2020, 15:21
На Рівненщині та Волині безкоштовно перевірятимуть слух 2960
На Рівненщині та Волині безкоштовно перевірятимуть слух

Громадська організація «Відчуй» розпочинає Всеукраїнський проєкт з безкоштовною перевіркою слуху. 

З 21 вересня досвідчений фахівець у спеціально оснащеному аудіометричним обладнанням автомобілі – Кабінеті на колесах – за три місяці відвідає 31 місто України та зупинятиметься біля популярних точок міста аби безкоштовно перевірити слух усім охочим.

Спеціалісти відвідають три міста Рівненської та два міста Волинської областей: 

  • Рівне –  12.11
  • Дубно – 13.11
  • Луцьк – 14.11
  • Ковель –15.11
  • Сарни – 16.11

Втрата слуху – поширена проблема у світі і в Україні. За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), кожна 10 людина у світі втрачає слух. В Україні – це кожна 8 людина. На глухоту і різні порушення слуху хворіють понад 300 мільйонів осіб, і до 2050 року це число може зрости до 900 мільйонів чоловік. При цьому лікарі запевняють, що в 60% випадків втраті слуху можна запобігти, якщо вчасно поставити діагноз.

«Багато людей, які мають проблеми зі слухом, не готові це визнати. Не готові перевірити слух, почути про проблему, почати користуватись слуховим апаратом, не готові повернути собі можливість чути. Коли людина втрачає зір – це відгороджує її від предметів, коли людина втрачає слух — це відгороджує її від людей», — зазначив засновник організації «Відчуй» Андрій Пишний.

Він додав, що більшість населення в Україні проживає у маленьких містах і селах, де перевірити слух собі чи своїй дитині просто немає можливості.

«Сучасний світ надає багато можливостей для розвитку та розваг. Проте він також приховує безліч небезпек для нашого здоров’я, які ми часто воліємо не помічати. І одна з них – втрата слуху. На наші вуха постійно діють шуми, гучні звуки, фонові розмови. Тому випадки приглухуватості серед молоді стають все більш частими. Саме тому ми створили проєкт «Кабінет на колесах», аби потурбуватися про здорове майбутнє нашої країни та надати безкоштовні послуги всім, хто цього потребує», — розповіла Людмила Пишна, засновниця організації «Відчуй».

Довідково

«Відчуй» — громадська організація, заснована Людмилою та Андрієм Пишними. З 2011 року системно займається допомогою та соціальною адаптацією людей з порушеннями слуху. За сім років діяльності організація реалізувала понад 15 всеукраїнських проектів. Серед них: унікальний для України інклюзивний табір, спрямований на соціалізацію дітей із порушеннями слуху, створення креативного простору «ТАМ» та музичного класу «Біг Бах» для нечуючих, цикл уроків про інклюзію для школярів, безкоштовні онлайн-курси жестової мови для широкого загалу.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром