Волинські хлібопекарі виграли суд в Антимонопольного комітету

09 Листопада 2015, 14:01
3621

Як стало відомо з судових реєстрів, ПАТ «Теремно Хліб» нещодавно виграв суд у Волинського територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Нагадаємо, в березні 2015-го Антимонопольний комітет прийняв рішення накласти штраф на ПАТ «Теремно Хліб» за необґрунтоване підвищення цін на хлібобулочні вироби.

Волинські хлібопекі не погодились з цим рішенням та звернулися  до місцевого Господарського суду із позовом до Волинського відділення АМКУ.

«У вказаному позові було відмовлено. В обґрунтуванні суд вказав, що монопольне становище ПАТ «Теремно Хліб» на ринку надало йому переваги у формуванні цін, – розповіли пекарі. – На нарадах хлібопекарі неодноразово вказували на те, що про яке монопольне становище можна говорити якщо за даними Всеукраїнської асоціації пекарів 69% виробників хліба в Україні знаходяться в тіні? Однак суд та Антимонопольний комітет, як і Державна фіскальна служба, з невідомих причин продовжують закривати на це очі».

Не погоджуючись з прийнятим рішенням, підприємство звернулося з апеляційною скаргою до Рівненського апеляційного господарського суду, щоб останній прийняв незаангажоване рішення.

Апеляційний суд дійшов висновку, що порядок ціноутворення на хліб ПАТ «Теремно Хліб» відповідає вимогам законодавства. Це рішення також підтвердив Вищий господарський суд України, в реєстрі судових рішень. Де, власне, й знаходиться інформація щодо цієї справи.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром