Драгоманова: відкрили Центр місцевого самоврядування

05 Травня 2017, 12:47
2164

У новоствореному Центрі можна буде отримати консультативну та практичну допомогу у написанні стратегії розвитку ОТГ, грантових заявок на отримання додаткового фінансування та інше. Час від часу до Центру приїздитимуть експерти зі столиці.

Відкривали Центр його керівник Анатолій Пархом'юк, заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук, заступник голови облради Роман Карпюк, та представник Програми «U-LEAD» з Європою Мар’яна Семенишин, інформує Район.Рожище.

На відкритті також були присутні голови перших створених на Волині об'єднаних громад: Зимненської – В'ячеслав Католик, та Смолигівської – Галина Прус.

Вони розповіли про те, як змінилося життя в ОТГ, що з обіцяного державою отримали, а чого ще доводиться добиватися. Також до центру завітали експерти Офісу реформ у Волинській області. Вони пообіцяли свою підтримку тим громадам, які прагнуть змін і готові їх робити.

Консультант з бюджетних питань Офісу реформ у Волинські області Василь Гром розповів, що усі новостворені ОТГ мають високий показник виконання бюджетів. Навіть у найбідніших громадах він вищий, ніж у містах обласного значення. 

Загалом, кажуть експерти  процес ствоорення ОТГ трохи гальмується по всій Україні тими, хто не прагне змін і не зацікавлений щось робити.

«Об'єднання в громади – це, насправді, пігулка від хвороби українського народу», – вважає заступник голови ОДА Сергій Кошарук.

«У Польщі ця реформа відбулася ще у 90-х роках минулого століття. І вона не була добровільною, як у нас. Але я все ж таки підтримую цю добровільність. Люди повинні самі зрозуміти, що їм це потрібно. Хоча іноді ця добровільність і шкодить», – розповідає директор Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк.

Луцький осередок установи Центр розвитку місцевого самоврядування є шостою організацією, відкритою в Україні. Такі центри вже діють у Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Чернігівській і Хмельницькій областях.

Тут можна буде отримати консультативну та практичну допомогу у написанні стратегії розвитку ОТГ, грантових заявок на отримання додаткового фінансування та інше. Час від часу до Центру приїздитимуть експерти зі столиці.

Адреса центру: м. Луцьк, вул. Драгоманова, 1-А.

Читайте також: Луцький ЦНАП нагородили у Києві

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром