У Луцьку вчать рятувати життя

04 Травня 2017, 21:26
1852

4 травня на базі комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» (поліклініка №1) розпочався тренінг для медичних працівників та громадських активістів: «Тактична допомога при травмуванні «Help Extreme», міжнародного стандарту ТЕСС, базовий рівень TLS».

Проводять тренінг інструктори 44-го навчального центру, які сертифіковані Українською військово-медичною академією, Естонською академією оборони та організацією EMSA Каліфорнія США. Фахівці Березан Сергій, Кавлак Олексій та Буяковська Євгенія, які прибули із міста Києва, мають досвід участі у бойових діях. Зокрема, Сергій Березан у 2015 році працював у медичній службі полку «Азов» (Широкіно, Гранітне, Лебединське), - повідомляють у луцькій мерії.

44-ий навчальний центр – це інструкторська група, яка утворилась у 2014 році від проекту «Медсанбат». За період понад три роки центр здобув досвід рятувальних операцій та інструкторської праці з Національною гвардією України, підрозділами ЗСУ, навчанні патрульної поліції, спеціальних підрозділів, медичних працівників закладів охорони здоров'я, спеціалістів МНС, цивільних громадян та дітей. Кожен з інструкторів підготовив понад 6 тисяч курсантів.

Курс складається з отримання теоретичних та практичних навиків, спрямованих на порятунок життя, стабілізацію стану потерпілих та їх транспортування до медичного закладу. Заняття проводяться відповідно до сучасних протоколів та стандартів NATO.

Тренінг проводиться за ініціативи та сприяння членської благодійної організації «Муніципальна лікарняна каса» (голова правління Федір Кошель), громадської організації «Hub InnovaLutsk» (голова правління Денис Деркач) та управління охорони здоров’я Луцької міської ради.

5 травня заплановано відпрацювання практичних навичок з надання першої медичної допомоги потерпілим у ДТП та інших надзвичайних ситуаціях.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39