«Місто щасливих людей»: як команда Покровського висувала кандидатів на місцеві вибори. РЕПОРТАЖ

16 Вересня 2020, 17:44
6513

У Луцьку Громадянський Рух «СВІДОМІ» офіційно зайшов у виборчу кампанію. «СВІДОМІ» першими з-поміж інших політичних команд провели конференцію, де висунули кандидатів у депутати Луцькради, на крісло міського голови, а також кандидатів у депутати Боратинської ОТГ.

Відбулося це у «Промені», 15 вересня.

За посаду мера Луцька від команди Покровського змагатиметься Алла Надточій, чию кандидатуру затвердили під час конференції Руху. 

На заході затвердили і єдиний виборчий список до Луцькради:

1. Покровський Андрій Володимирович

2. Надточій Алла Володимирівна

3. Шкітер Тарас Ігорович

4. Наход Михайло Андрійович

5. Падалко Галина Анатоліївна

6. Хаймик Валентин Федорович

7. Маруняк Андрій Ярославович

8. Лучик Андрій Олегович

9. Назар Христина Григорівна

10. Куртєєва Олександра Аркадіївна

11. Худоба Андрій Григорович

12. Грелюк Дмитро Петрович

13. Мікоян Євгеній Арчілійович

14. Шотік Валентина Ананіївна

15. Горбач Ольга Данилівна

16. Бондар Олександр Володимирович

17. Киця Андрій Іларіонович

18. Мандзироха Оксана Олександрівна

19. Осип Марія Анатоліївна

20. Грушецький Іван Леонідович

21. Дмитрук Віталій Ігорович

22. Абрамчук Станіслав Миколайович

23. Власюк Наталія Яківна

24. Головенко Дмитро Адамович

25. Головенко Мар'яна Юріївна

26. Даценко Наталія Валентинівна

27. Жичук Микола Петрович

28. Деменік Людмила Ростиславівна

29. Іванченко Олександр Анатолійович

30. Караїм Володимир Павлович

31. Завадська Олена Федорівна

32. Климець Оксана Миколаївна

33. Климюк Артур Анатолійович

34. Козіна Петро Степанович

35. Лихач Веніамін Іванович

36. Манжеровська Маріанна Андріївна

37. Матвіюк Роман Володимирович

38. Мельник Андрій Миколайович

39. Патіюк Людмила Ярославівна

40. Фоменко Віктор Вікторович

41. Спас Юлія Олександрівна

42. Янчук Олександр Миколайович





Після конференції для представників ЗМІ відбувся пресбрифінг з Андрієм Покровським та Аллою Надточій. Журналісти цікавилися основними пріоритетами, якими керуватиметься команда Покровського, говорили й про рейтинги партії і кандидатів на крісло міського голови, загалом про політичну кампанію тощо.

А тоді зібралися у великому кінозалі, де провели форум прихильників для свідомих громадян.

«З такою підтримкою ми точно зробимо Луцьк містом щасливих людей», – наголосила на початку координаторка проєктів Громадянського Руху «СВІДОМІ» Галина Падалко.

На форумі лідери партії озвучили списки кандидатів, назвали пріоритети передвиборчої програми та розповіли, що робитиме кожен для спільної перемоги.

«Ми налаштовані дуже серйозно. Це для нас дуже важливе випробування, тому що Громадянський Рух існує понад три роки. Ми працювали виключно для того, щоб покращити наше місто. Для того, щоб люди могли дати об’єктивну оцінку нашим діям», – зауважив лідер «СВІДОМИХ» Андрій Покровський.

ГР «СВІДОМІ» на початку своєї діяльності проводив багато пізнавальних заходів у школах.

«Я побачив, що суспільство справді потребує таких проєктів, тому ми їх започатковували. Запрошували успішних людей, які ділилися досвідом, запрошували пенсіонерів на перегляд патріотичних фільмів. Покращували дозвілля лучан», – поділився Андрій Покровський.

Це надихнуло Покровського трансформуватися з громадської організації в політичну партію. За його словами, політична партія – це лише інструмент для того, щоб команда могла представити своїх людей в органах місцевого самоврядування. Політична партія – це не самоціль.

«Для мене ціль – зробити Луцьк крутим містом. Щоб кожному з нас було тут комфортно, приємно. Тому ми вирішили балотуватися в депутати, та на міського голову. Це для нас випробування. Якщо ми зараз отримаємо великий рейтинг довіри, на який я особисто сподіваюся, ми зможемо реалізувати себе вже як політична структура», – пояснив Андрій Покровський.





Лідер «СВІДОМИХ» зазначив, що влада повинна максимально ефективно використовувати міські кошти задля добробуту лучан. І тоді результат буде.

«Ми повинні за 10 років зробити наше місто дуже крутим. Маємо завдання також залучати кошти інвесторів. Маємо зробити все, аби інвестор нам повірив і прийшов до нас», – додав Покровський.

Андрій Покровський попросив кожного у залі підтримки, адже вона дуже важлива: «Хочу, щоб лучани усвідомили, що ми відверті з ними, відкриті до всіх. Хочемо, щоб кожен знав, що «СВІДОМІ» – це місцева команда».

«СВІДОМІ» провели прозорий відбір кандидатів до Луцькради. За словами Покровського, всі вони плідно працювали, щоб потрапити в список кандидатів.

«Ми провели абсолютно прозорий відбір кандидатів до Луцькради. Сподіваюся, що зараз вони активно виборюватимуть своє місце кандидата, активно працюватимуть з виборцями в своїх округах, соцмережах, на особистих зустрічах. Комунікувати потрібно максимально», – ствердив лідер ГР «СВІДОМІ».

Андрія Покровського часто запитують, чому делегують Аллу Надточій на міського голову. Він відповідає: «Ми вирішили, що на цій посаді добре зможе працювати саме вона. Алла Надточій присутня на кожному засіданні сесії міськради. В Надточій завжди інтереси громади на першому місці. Вона завжди працювала на громаду. Ніхто не може дорікнути їй. Я впевнений, що Алла Володимирівна справиться з цієї посадою. У неї є досвід, бажання, розуміння того, що треба робити».



«Тепер справа за громадою. Який рівень довіри вона нам висловить. Прихильників у нас багато. Але всі вони повинні 25 жовтня прийти на дільницю і зробити свій правильний вибір. Підтримати нас і підтримати себе таким чином. Ми йдемо працювати за кожного з вас і для вас», – наголосив Андрій Покровський.

Наступній слово Галина Падалко передала висунутій на конференції кандидатці на крісло мера Аллі Надточій.

«Все життя я працювала на результат в команді. Я розумію людей, які зневірилися в політиках, бо їм весь час обіцяють, що зроблять, але завжди виходить по-іншому», – розпочала Алла Надточій.

Алла Надточій розповіла, що у 2010 році, коли вона розпочала активну громадську діяльність, то її сприймали, ніби вона відстоює чиїсь інтереси. Проте зауважує: «А я завжди переконувала, що нічиї інтереси не відстоюю і йду в раду, щоб відстоювати ваші інтереси, інтереси людей. В мене така позиція і залишилася, я не зрадила жодному виборцю, я живу в цьому місці, ходжу тими самими дворами, дорогами і їжджу тими самими маршрутками чи тролейбусами».

«Я готова працювати й надалі чесно та відверто. Хочу показати всім жителям, що можна досягти змін, якщо приходити в раду не за власними інтересами, не за тим, щоб відстояти інтерес чийогось бізнесу, а щоб справді змінювати це місто. І тоді лише ми разом зможемо гуртуватися і змінювати Луцьк», – пояснила Надточій.




Кандидатка в мери пояснила, що в  цю каденцію прийшло кілька депутатів, які не зраджували і не продавалися, тож вона сподівається, що кількість таких депутатів в раді постійно збільшуватиметься. І що депутати справді працюватимуть для міста і лучан.

«Наша команда є унікальною, бо ми місцеві. Ми люди, які тут працювали, працюють і планують надалі тут залишатися жити. В мене є совість, і якщо я зроблю щось не так, мені буде соромно дивитися людям в очі, мені треба буде виїжджати з цього міста», – наголосила Алла Надточій.

Кандидатка в мери каже: «З громадами, якими ми об’єднуємося, ми повинні напрацювати ефективний розвиток. В 2021 році маємо затвердити стратегію розвитку нашої громади. Потрібно буде проаналізувати ці території, зрозуміти, що їм потрібно».

«Моя позиція, аби досягти розвитку, потрібно спілкуватися, бо коли є спілкування і розуміння між людьми, лише тоді буде ефективний результат, і ми знатимемо, чи в правильному напрямку працюємо. Сподіваюся, що з вашою підтримкою ми станемо однією великою командою і зможемо реалізувати всі хороші ідеї в нашому місті», – наголосила Надточій.

Далі слово надали людині, яка впродовж трьох років продумувала стратегію Громадянського Руху, політологу, кандидату наук Михайлові Находу. Він розповів, що кожен має зробити для спільної перемоги.



«Мені надзвичайно приємно бачити ваші очі і налаштованість на перемогу. Ми команда, яка за три роки пройшла шлях від громадської організації до політичної команди. Ми поставили собі за мету створити команду з людським обличчям, яка дбає в перу чергу за інтереси міста та людей, які в ньому проживають», – зазначив Михайло Наход.

Михайло Наход пояснив: «Ми усвідомили, що для того, аби щось змінювати, потрібно самим йти у владу, брати відповідальність на себе, і лише тоді можна з чистою совістю казати дітям і внукам, що ми зробили усе від нас залежне».

«Ми єдина в Луцьку місцева команда, яка бореться за представництво у владі. Жодна партія національна не проводила відкритих відборів кандидатів, як ми це робили, жодна партія не проводить таких відкритих заходів. Сьогодні у нас в місті хороші рейтинги. Раніше про нас говорили: «Які там «СВІДОМІ», вони нікуди не проходять». Сьогодні вже ніхто не має сумнівів, що ми заходимо потужною командою», – наголосив Михайло Наход.

Він зауважив, що Алла Надточій має прекрасні шанси вийти в другий тур і там боротися за перемогу. Але, каже, найважчий шлях попереду.

«Стати депутатами чи мером – це не найважче завдання, це реальне завдання. Найскладніше – виправдати довіру людей. Ми не маємо права повторити помилки попередніх команд, ми не маємо права розчарувати людей. Тому ми розраховуємо на вашу підтримку. Ми розраховуємо на те, що ви не дасте нам відірватися від землі і втратити відчуття реальності», – пояснив Наход.

Команда «СВІДОМИХ» закликає лучан підтримати їх.

«Я вірю в нашу перемогу, і що нам все вдасться», – підсумував Михайло Наход.





 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром