Ні крамниці, ні аптеки, ні автобуса: село Моташівка в Луцькому районі живе «в минулому»

04 Травня 2017, 11:58
5064

Село Моташівка, яке майже повністю відрізане від цивілізації, розташоване лише за кілька кілометрів від Луцька.

Старожили не пам'ятають, коли востаннє до них приїжджав автобус. До найближчого населеного пункту - майже чотири кілометри, йдеться у сюжеті на каналі «НТН».

У крамницю, аптеку чи до лікаря добираються лише пішки. З двох десятків хат тут живуть хіба що в половині. Деякі подвір'я позаростали бур'янами, роками висять оголошення про продаж будинків. Час у селі ніби зупинився.

«Тепер молоді люди в селі жити і робити не хочуть», – бідкається місцева мешканка.

Лише іноді спокій селян порушують приїжджі. Батьківські хати продавати не захотіли, тож мають тут городи. Кажуть, їдуть сюди не так працювати, як відпочивати від міської метушні.

«Тут сад був такий гарний, була малина, смородина, порічки. Люди, що мають трактора, то ще самі обробляють той город», – каже одна з таких приїжджих.

Те що тут немає власного автобуса, селяни не нарікають, а лише тішаться. Кажуть, чужі люди сюди не навідуються, тому тут тихо і спокійно. А ще – справжній рай для бджолярів, бо пасіка на кожному подвір’ї. На честь комахи-трудівниці навіть встановили пам’ятник.

Майже відрізане від цивілізації село вже облюбував один із підприємців. Засадив сад, вирощує декоративних птахів і закупив вулики.  

Відео можна переглянути за ПОСИЛАННЯМ

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром