Борги клієнтів «Волиньгазу» досягли 40 мільйонів гривень

14 Вересня 2020, 18:13
3266

Станом на 1 липня борги клієнтів за послуги з розподілу газу перед «Волиньгазом» становлять 40 мільйонів гривень. Такі неплатежі в п’ять раз перевищують борг компанії перед Оператором ГТС за надані послуги балансування, який зменшився до восьми мільйонів гривень.

Серед найбільших боржників «Волиньгазу» за розподіл газу – підприємства ТКЕ Волинської області, які заборгували 17 мільйонів гривень. Також за отримані послуги боргують побутові споживачі, неплатежі котрих становлять майже 10 мільйонів гривень – повідомляють у АТ «Волиньгаз».

У цьому році на зростання боргів та погіршення розрахунків споживачів вплинув мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, введений Урядом через пандемію коронавірусу.

«Ми направили до парламенту інформацію щодо наших розрахунків з Оператором ГТС та дані про погіршення платежів з боку споживачів. Наявна тенденція – п'ятикратне перевищення боргів споживачів над нашою заборгованістю перед Оператором ГТС. Вона сформована в першій половині року – коли через карантин розрахунки споживачів за послуги доставки газу значно погіршилися. 

Деякі споживачі помилково прийняли це як сигнал взагалі не платити за комунальні послуги. Хоча насправді мова йде лише про тимчасовий мораторій на нарахування пені», – зазначив фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

За місяць до опалювального періоду «Волиньгаз» закликає клієнтів не допускати нарощування боргів та вчасно розраховуватись за послуги розподілу газу, адже це безпосередньо впливає на безпеку та надійність газопостачання і розрахунки з Оператором ГТС.

Читайте також: 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром