У Городищенській громаді призначили уповноважену з гендерних питань

14 Вересня 2020, 13:07
3425

У Городищенській громаді визначили гендерну уповноважену особу в рамках реалізації адвокаційної кампанії з формування інституту гендерних уповноважених на рівні ОТГ.

Про це йдеться на сайті громади.

З метою налагодження співпраці з Городищенською громадою, відбулась зустріч голови правління ГО «Ґендерний креативний простір» Галини Єрко з головою ОТГ Світланою Соколюк та головною спеціалісткою гуманітарного відділу Галиною Бакош. Остання є учасницею проєкту від АМУ «Інститут гендерних уповноважених як механізм розвитку соціально орієнтованої громади».

Під час зустрічі піднімались питання необхідності реалізації гендерної політики в ОТГ як на рівні документообігу, так і щодо створення посади уповноваженої/-го з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильства за ознакою статі.

На зустрічі вирішили, що Городищенська ОТГ стане пілотною громадою у Волинській області щодо впровадження вищезазначених дій.

І вже сьогодні, голова громади Світлана Соколюк видала розпорядження «Про визначення уповноваженої особи (координаторки) з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання та протидії насильства за ознакою статі», яким визначили, що обов’язки гендерної уповноваженої виконуватиме головна спеціалістка гуманітарного відділу Галину Бакош.

«Я – за рівність прав, тому вважаю, що впровадження гендерного аспекту у програмах розвитку (і не лише) є досить важливим чинником, який дає змогу врахувати інтереси різних соціальних груп, зокрема і жінок, і чоловіків», – зазначає новопризначена координаторка з гендерної політики пані Галина.

Читайте такожУ Боратині випустили четверту серію про людей, які творять спортивну історію громади

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024